'Fun, sport, spel en bible-talk'
Vakantie Bijbel Club Almere 25 jaar

Door Robert Mienstra
ALMERE - De Vakantie Bijbel Club Almere bestaat dit jaar 25 jaar. Van maandag 12 tot vrijdag 16 augustus is de club weer actief. Vorig jaar bezochten ruim 500 kinderen (tussen de 4 en 11 jaar) en 100 tieners deze clubmiddagen. “De club is een initiatief van Christelijke gemeente De Wegwijzer”, zegt wijkpastor Bert Noteboom. “Maar de Vakantie Bijbel Club is voor iedereen. Kinderen vanuit allerlei verschillende achtergronden doen mee.”

Bij een Bijbel Club doemt al snel het beeld op van een wat stoffige bijeenkomst met de bijbel in de hand. “Is dat zo? Onze Bijbel Club bewijst dan het tegendeel’, zegt Noteboom. “Wij vieren een week lang feest met de kinderen, een week vol fun, sport en spel. Natuurlijk vertellen we elke dag een prachtig verhaal uit de bijbel, we noemen dat Bible-talk. Kinderen genieten hier zichtbaar van en beslissen natuurlijk zelf wat ze met de boodschap doen.”
Kinderen van alle gezindten doen mee met de Vakantie Bijbel Club. ‘We hebben kinderen uit niet-gelovige gezinnen, uit gelovige gezinnen. Dat zijn niet alleen Christelijke gezinnen maar ook kinderen van moslim-ouders”, vertelt de wijkpastor. “belevingsvrijheid is een groot goed dat we actief uitdragen.”
Locaties

Ruim honderd vrijwilligers uit het hele land begeleiden de Vakantie Bijbel Club. De clubmiddagen zijn in Poort (basisschool De Kleine Wereld), Haven (basisschool ‘De Regenboog’ & buurtlokaal De Werf), Stad (Muziekwijk: Basisschool De Lichtboei en Waterwijk: basisschool De Ichthus) en Buiten (Christelijke Gemeente De Wegwijzer).
Christelijke Gemeente De Wegwijzer organiseert naast de Vakantie Bijbel Club het hele jaar door kinder- en tiener activiteiten.
Meer informatie: www.dewegwijzer-almere.nl
Artikel geplaatst op: 15 augustus 2019 - 10:40

Gerelateerd

Delen