Indiëherdenking in Bos der Onverzettelijken

VERZETSWIJK – De eerste officiële Indiëherdenking vond afgelopen donderdag plaats bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken. De herdenking werd georganiseerd door de Werkgroep Indiëherdenking Flevoland in samenwerking met de Stichting Bos der Onverzettelijken, Jeugdland Stad en Stichting Nasuntra Zorg.

Foto: Erik Frings


De organisatie had drie doelen met de herdenking. Het eerste doel is het jaarlijks op 15 augustus organiseren van een waardige herdenking van het formele einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en van alle slachtoffers die tijdens die oorlog in het voormalig Nederlands-Indië zijn omgekomen.|
Het tweede doel is het in Almere meer bekendheid geven aan de herdenking van deze historische dag, de in voormalig Nederlands-Indië gevoerde strijd tegen Japan, het gepleegde verzet en de ondergane vervolging tijdens de bezetting door Japan en de gevolgen daarvan voor de mensen die daar toen woonden.
Het derde doel is de jeugd van Almere actief te betrekken bij en te informeren over de oorlog in de voormalige kolonie en in Zuidoost-Azië en om jongeren vertrouwd te maken met het feitenmateriaal van de weinig bekende oorlog in Azië, maar ook om hen aan te sporen lering te trekken uit de gebeurtenissen die tot deze oorlog hebben geleid.

Artikel geplaatst op: 19 augustus 2019 - 10:42

Gerelateerd

Delen