Dansles tegen werkdruk leerkrachten

160 nieuwe leraren bij ASG

Door Robert Mienstra

ALMERE - Op basisschool De Zeeraket aan de Monacostraat krijgen leerlingen dit schooljaar elke week een uur dansles. Vorig jaar koos de school voor muziekles, en volgend jaar staat er theater op het programma. De lessen worden gegeven door ingehuurde docenten van buiten de school. Gedurende dat uur heeft de leerkracht zijn handen vrij voor ander werk, bijvoorbeeld voor het voorbereiden van een les of voor administratie, zodat de werkdruk wordt tegen gegaan. Dit meldt een nieuwsbrief van de Almeerse Scholengroep (ASG).

Tijdens de dansles heeft de leerkracht de handen vrij. (Foto: AdobeStock)

 

Nieuw personeel


ASG heeft de afgelopen periode een groot aantal nieuwe medewerkers kunnen verwelkomen. Na maart 2019 begonnen 160 mensen aan een baan bij ASG. De meesten van hen zijn per 1 augustus in dienst gekomen. Het gaat voornamelijk om onderwijsgevend personeel, zowel PO als VO, schrijft de ASG.
Op dit moment zijn er overigens zeker nog 19 vacatures bij de ASG. De Polderhof en Aurora zoeken ieder nog twee leerkrachten.

Veel activiteiten


Basisschool Polygoon aan de Hollywoodlaan heeft een activiteitencoördinator aangesteld. Sinds vorig schooljaar besteden leerkrachten op de Polygoon geen tijd meer aan de organisatie van activiteiten. Na schooltijd kunnen zij nu lessen voorbereiden in plaats van hulpouders benaderen voor bijvoorbeeld de schooltuinen. Het organisatorische werk wordt gedaan door een activiteitencoördinator voor gemiddeld 16 uur per week.

Artikel geplaatst op: 18 september 2019 - 11:40

Gerelateerd

Delen