Expositie Silver Lining Gerrie Ruijs: 'Ik wil mensen raken'

ALMERE – De Almeerse kunstenares Gerrie Ruijs presenteert komend weekend haar expositie Silver Lining. Cultuurwethouder Hilde van Garderen zal vrijdag 27 september om 16.00 uur de opening verrichten. Op zaterdag 28 en zondag 29 september is de expositie voor iedereen toegankelijk.


Het is de tweede expositie van Ruijs. Vorig jaar werd door Annemarie Jorritsma haar eerste Expositie Kameleon geopend. De Almeerse heeft de afgelopen jaren haar passie voor creativiteit omgezet in nieuwe beelden en schilderijen, met verrassende resultaten. De titel ‘Silver Lining’ heeft onder meer te maken met een nieuwe techniek en het effect van een bijzondere gebeurtenis in haar leven. Ze vertelt de bezoekers van de expositie hier graag over.
“Kunnen schilderen was altijd een droom van me. Dat ik dit ook werkelijk zou gaan doen had ik een aantal jaren geleden niet durven geloven”, zegt Ruijs. Zij was ooit werkzaam als brandweerofficier in Almere en heeft pas recent haar creatieve passie de vrije loop gegeven. “Ik wil graag dat mijn schilderijen mensen op een prettige, diepe manier raken. Ze zeggen dat kunst helend kan zijn. Dat te bereiken met mijn schilderijen en beelden zou echt het mooiste zijn.”
Belangstellenden zijn van harte welkom op 28 en 29 september tussen 11.00 en 17.00 uur aan de Kameleonstraat 19 in Almere. Wie op zondag komt kan ook kennismaken met Cécile Masson en haar boek ‘Rose, letters of love to life’. Dit boek is het resultaat van vele gesprekken met vrouwen en mannen uit alle windstreken over alles wat hen bezig houdt. Om 13.00 en om 15.00 uur zal Masson een korte boekpresentatie geven.

Artikel geplaatst op: 20 september 2019 - 10:13

Gerelateerd

Delen