Advertorial
Hoe stress onze hersenen beïnvloedt

ALMERE - Er valt steeds meer te vertellen over de werking van onze hersenen. Met de kennis die steeds bekender wordt, leren we steeds beter begrijpen hoe we onze hersenen op een andere manier kunnen aansturen, kunnen herprogrammeren en kunnen verzorgen.


“Je hersenen zijn altijd in ontwikkeling, je kunt je hersenen helpen door op de juiste manier met stress om te gaan, door de juiste voedingsstoffen te eten die je brein iedere dag nodig heeft, door voldoende te bewegen en te ontspannen” vertelt Charlotte Labee- Brain Balance expert.
Stress is positief voor ons, maar kan ook negatief zijn en ons in disbalans brengen. Ziekte veroorzaken en onze hersenen minder productief en zelfs dommer maken. Veel te veel mensen nemen hun brein en stress voor lief. We negeren signalen die we krijgen, gaan over onze eigen grenzen heen. Om je een idee te geven: onze hersenen wegen 1,5 a 2% van ons hele lichaamsgewicht maar verbruiken minimaal 20% van de energie die we in ons lichaam hebben.
In periode van stress maken we bepaalde neurotransmitters en hormonen aan, er gebeurt in tijden van stress iets bijzonders in ons brein, iets waar we ons nog helemaal niet bewust van zijn. Hoe kun je hier mee omgaan? Dat start bij de basisbehoeften en functies van het brein, zodra je als mens dit begrijpt komt stress heel anders bij je aan. Word je flexibel en zal stress nooit een vijand kunnen worden.

Lezing stress en het brein


Op 1 oktober is Charlotte Labee - brain balance expert en schrijfster van het boek Brain Balance- in Almere voor een lezing stress en het brein.
Locatie: Boathouse
Tijd: 19.30 - 21:00
Aanmelden voor deze lezing kan op https://www.charlottelabee.com/product/lezing-stressless-champion-1-okt-almere/

Exclusieve actie voor lezers Almere DEZE WEEK


Maak kans op één van de vier gratis vrijkaarten of boeken voor de lezing 4 Brain Balance.
Wat moet je doen? Stuur een mail naar lezersactie@almeredezeweek.nl o.v.v. 4 Brain Balance en laat weten waarom jij graag bij deze lezing aanwezig wil zijn.
Prijswinnaars krijgen vrijdag 27 september bericht.
Meer informatie: www.charlottelabee.com

Artikel geplaatst op: 20 september 2019 - 15:26

Gerelateerd

Delen