Broedende vogel voorkomt fout tunnels Hogering

ALMERE – De werkzaamheden aan de Hogering hebben vertraging opgelopen door broedende vogels. Geluk bij een ongeluk: door de gedwongen pauze werd de constructie van de toekomstige tunnels gecontroleerd. Die bleek niet bestand tegen de druk van het grondwater.

De berekening voor de tunnels moet opnieuw. (Artist impression: aangeleverd)

Het werk aan het zuidelijke deel van de Hogering (kruising Neonweg-Herman Gorterweg) zou rond deze tijd van start gaan, maar is nu vertraagd omdat uit ecologisch onderzoek bleek dat er diverse vogels in het werkgebied aan het broeden waren. Daardoor kon tijdens het broedseizoen van de vogels niet gewerkt worden. Deze gedwongen werkloze periode gebruikte de provincie om nogmaals goed naar het ontwerp te kijken en bleek dat de constructie van de tunnelbakken extra aandacht behoefden omdat het niet bestand bleek tegen de druk van het grondwater.

 

Tunnelbakken

De twee tunnelbakken moeten worden aangelegd zodat de kruisingen Neonweg-Herman Gorterweg en Botterweg-Hollandsedreef verdiept komen te liggen. De aannemer is door de nieuwe berekening aan het kijken hoe hij de constructie van de tunnelbakken gaat aanleggen, omdat het belangrijk is dat de constructie van de tunnelbakken voldoende bestand is tegen de druk van het grondwater.

 

Informatiecentrum
Aan de Katernstraat 8 is nu een informatiecentrum geopend over de werkzaamheden aan de Hogering. In oktober zijn deskundigen elke donderdagmiddag aanwezig van 13:00 uur tot 16:00 uur om uitleg te gevenArtikel geplaatst op: 08 oktober 2019 - 11:53

Gerelateerd

Delen