Aanbesteding Aeres Hogeschool van start

ALMERE – Het ontwerp voor het nieuwe gebouw van Hogeschool Aeres, dat gebouwd wordt op het Floriadeterrein, is gereed. De aanbesteding is gestart. De bouw moet dit jaar van start gaan. Het nieuwe schoolgebouw van Aeres Hogeschool wordt tevens het ontvangstgebouw van de Floriade 2022.

Artist impression (HEVO/BDG Architecten)

 

In het laatste kwartaal van 2019 werden vijf bouwkundig aannemers en vijf E&W-installateurs geselecteerd op basis van hun visie op de voor deze nieuwbouw belangrijke thema’s. De tweede fase van de EU-selectie, de gunningsfase, is inmiddels gestart. De gunningsfase loopt tot begin maart 2020. Het streven is om in maart 2020 een bouwkundig aannemer en een E&W-installateur geselecteerd te hebben. HEVO voert het projectmanagement en het kostenmanagement uit.

Op 4.000 m² brutovloeroppervlak wordt een plek gecreëerd voor 900 studenten en tachtig werknemers. Lectoren, promovendi, docenten en studenten werken samen in een lokale kennishub.


Toonaangevend

Het nieuwe gebouw van Aeres Hogeschool Almere wordt volgens de opdrachtgever toonaangevend op het gebied van klimaatadaptatie met behulp van groene innovaties en waterretentiedaken. Ook duurzaamheid van materialen, circulariteit en gezondheid zijn kenmerken van het gebouw. Het gebouw is energieneutraal, onder meer door optimale toepassing van zonnepanelen. Daarnaast voldoet het gebouw aan de WELL-standaard (gezondheid). Met al deze kenmerken laat het gebouw zien waar Aeres Hogeschool Almere voor staat. Onderwijs gericht op groene kennis in stedelijk gebied en met praktijkonderzoek rond thema’s als ‘groene & vitale stad’ en ‘voedsel & gezond leven’.

Het nieuwe schoolgebouw van Aeres Hogeschool wordt tevens het ontvangstgebouw van de Floriade 2022. (Artist impression: HEVO)

Artikel geplaatst op: 16 januari 2020 - 15:18

Gerelateerd

Delen