Schenkingen laten Watergolfie uitgroeien tot Buurthopper

WATERWIJK – Dankzij schenkingen van het Oranje Fonds en de stichting Bladt Charity kan het ibewonersinitiatief Watergolfie in Waterwijk doorgroeien tot een Buurthopper.

 

In augustus 2018 startte Erik Jongerden mijn initiatief, Watergolfie. Met een elektrische golfkar rijdt Jongerden Waterwijkers die slecht ter been zijn rond. Op die manier kunnen zij blijven meedoen aan activiteiten in de buurt, bijvoorbeeld in het Huis van de Waterwijk waar koffieochtenden en andere activiteiten voor hen worden georganiseerd. De aanschaf van Watergolfie is destijds mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Samen Sterk Budget van de gemeente Almere.


Bredere behoefte

In de praktijk blijkt dat de behoefte bij bewoners nog veel breder ligt. Het is voor een aantal wijkbewoners een opgave om bij het Gezondheidscentrum, de supermarkt, een afspraak bij vrienden en vriendinnen te komen. Met deze signalen van vooral oudere wijkbewoners, is Jongerden opnieuw mogelijkheden gaan onderzoeken. En zo heeft hij de Stichting Buurthopper Almere opgericht om op deze manier een doorontwikkeling te kunnen realiseren.


Fondsen

Dat is gelukt. Het Oranje Fonds heeft een bijdrage beschikbaar gesteld van 5.500 euro en de Stichting Bladt Charity heeft een bijdrage van 2.000 euro gedaan. Dit heeft de oprichting van de stichting mogelijk gemaakt en tevens is er de mogelijkheid ontstaan om een nieuwe shuttle aan te schaffen. Door deze bijdragen aan de Stichting de Buurthopper kan de shuttle de activiteiten, vanaf 1 april uitbreiden en zal deze ook in de naastgelegen wijk, de Verzetswijk, inzetbaar zijn.

Artikel geplaatst op: 18 februari 2020 - 12:15

Gerelateerd

Delen