Oproep GGD: Doneer je mondkapjes aan de zorg

Door Robert Mienstra

FLEVOLAND – De GGD Flevoland roept alle Flevolanders op mondkapjes in te leveren bij de huisarts om de hoek, ziekenhuis of zorginstelling. Er is een schreeuwend tekort aan mondkapjes voor de zorg, de voorraden slinken hard en dat is een groot probleem. Huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen worden hierdoor gedupeerd omdat zij in deze moeilijke omstandigheden veilig hun werk moeten kunnen doen. Dus: #deeljekapjes

De GGD Flevoland is blij met de 1500 veiligheidsbrillen. (Foto: aangeleverd)

Het gaat om de mondkapjes die zijn voorzien van de gedrukte markering: FFP1, FFP2 en FFP3. Vaak worden deze kapjes gebruikt door kleine zelfstandigen en bedrijfjes: bouw-saneerders, schildersbedrijven maar ook agrariërs. Doe-het-zelvers kunnen deze maskers ook in huis of in de schuur hebben liggen.

Heb je mondkapjes liggen? Lever ze dan in bij je huisarts of huisartsenpost, ziekenhuis of zorginstelling. Almeerders kunnen de mondkapjes inleveren bij het hoofdkantoor van Zorggroep Almere aan de Randstad 22-01. Deze zorgprofessionals zitten erom te springen. Gebruik van deze beschermingsmiddelen is bittere noodzaak in de strijd tegen het coronavirus.

Flevoziekenhuis
Mensen die aan het Flevoziekenhuis willen doneren, kunnen ook eerst een mail sturen naar inkoopgebruikers@flevoziekenhuis.nl met een foto van de maskers en de productcode. Dan wordt er contact opgenomen met de mensen die willen doneren. 

 

Veiligheidsbrillen
Vuurwerkondernemer John de Knaller doneerde vandaag 1500 veiligheidsbrillen aan de GGD Flevoland. Hij gaf ze af bij de ambulancepost aan de Boomgaardweg. Ook deze gift werd door de GGD in grote dank aanvaard. Het dragen van een veiligheidsbril draagt ertoe bij dat de hulpverlener, die binnen een straal van anderhalve meter bij een patiënt staat, nog meer beschermd is tegen het ontvangen van ziektekiemen. Het voorkomt dat microdruppeltjes tijdens het hoesten via de ogen het lichaam kunnen binnendringen. Bovendien zijn ze herbruikbaar.

Artikel geplaatst op: 20 maart 2020 - 13:52

Gerelateerd

Delen