Huisartsenpost van Flevoziekenhuis naar Parkwijk

ALMERE – Vanaf vanavond (vrijdag) is de Huisartsenpost iet meer aanwezig in het Flevoziekenhuis, maar in gezondheidscentrum Parkwijk, Watercipresstraat 1 in Parkwijk.

 

 Dit gezondheidscentrum wordt overdag al gebruikt als huisartsenzorg locatie voor mensen met luchtwegklachten. Vanaf vanavond is het ook Huisartsenpost locatie voor buiten kantooruren, uitsluitend voor mensen met luchtwegklachten.

Medi-Mere Poort aan de Beneluxlaan 573 in Almere Poort is al sinds donderdagavond ingericht als Huisartsenpost voor patiënten die geen luchtwegklachten hebben.
Belangrijk: Op beide locaties kunnen cliënten uitsluitend terecht op afspraak.

 

Scheiden

De Zorggroep Almere komt tot deze maatregel omdat het belangrijk is patiëntenstromen te scheiden. Zo kan de organisatie ervoor zorgen dat besmetting zoveel mogelijk wordt beperkt. Om dit goed te stroomlijnen is gekozen voor een verhuizing naar Parkwijk en naar een extra locatie in Poort. Door vertrek uit het Flevoziekenhuis hebben zowel het ziekenhuis als de Huisartsenpost meer ruimte gekregen om goed te kunnen werken.

 


Buiten kantooruren

Wie in de avond, nacht of in het weekend huisartsenzorg nodig heeft kan de Huisartsenpost bereiken via telefoonnummer 0900 - 203 0203. De gespecialiseerde medewerker aan de telefoon kan de juiste zorg op de juiste plek aanbieden.
In geval van spoed is het nummer uiteraard: 112.
Voor algemene vragen over corona: www.rivm.nl of bel het RIVM informatienummer: 0800-1351.

Artikel geplaatst op: 20 maart 2020 - 16:25

Gerelateerd

Delen