Burgemeester Weerwind roept jongeren op: “Houd je aan de regels”

ALMERE – Burgemeester Franc Weerwind heeft op Instagram een dringende oproep gedaan aan Almeerse jongeren. Hij benadrukt daarin het belang van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden en vraagt aan jongeren om de regels serieus te nemen.

Burgemeester Franc Weerwind. (Foto: Maarten Feenstra)

In het filmpje legt de burgervader uit: “Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Er is veel veranderd, heel veel dingen zijn afgezegd, zoals sportwedstrijden of dansles. Je kunt ook niet meer naar de bioscoop en steeds meer winkels zijn dicht of minder lang open. Allemaal maatregelen die nodig zijn om het coronavirus langzamer te laten verspreiden en daardoor goed te bestrijden. We doen dit zodat er minder mensen ziek worden en de ziekenhuizen niet overvol raken.”

 

Weerwind sluit af met de dringende oproep: “Daarom vraag ik je om je aan de regels te houden. Misschien lijkt het onschuldig, maar het kan echt gevaarlijk zijn om met een grote groep af te spreken op bijvoorbeeld een playground of een andere plek, of bij iemand thuis. Het virus verspreidt zich namelijk makkelijker in een grote groep. Let dus goed op. Het is in het belang van ons allemaal.”

 

De oproep van de burgemeester is hier te bekijken.

Artikel geplaatst op: 22 maart 2020 - 08:09

Gerelateerd

Delen