Overzicht van aangescherpte maatregelen coronavirus

ALMERE – Het kabinet heeft gisteren vanwege het coronavirus aangescherpte maatregelen opgesteld. De gemeente Almere heeft hiervan een overzicht gemaakt met wat dit concreet betekent voor alle Almeerders.

 

Op de website van de gemeente is te lezen welke nieuwe maatregelen er met directe ingang van kracht zijn. Zo zijn alle evenementen tot 1 juni afgelast, ook die met minder dan 100 deelnemers. Naar buiten gaan mag, maar niet in een groep en ook thuis mogen er niet meer dan drie mensen op bezoek komen. Tevens geldt nog steeds om in het openbaar 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

 

Burgemeester

Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid. Tevens heeft de burgemeester de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. De burgemeester kan ook specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen boetes worden opgelegd als deze maatregelen niet nageleefd worden.

 

Het volledige overzicht van de gemeente is hier te vinden.

Artikel geplaatst op: 24 maart 2020 - 16:17

Gerelateerd

Delen