PvdA over 2014
‘Almeerse schoonmakers en beveiligers moeten bestaanszekerheid krijgen’

John van der Pauw van de Partij van de Arbeid. (Foto: Fred Rotgans)
De Partij van de Arbeid wil voor komend jaar dat de gemeente weer zelf schoonmakers en beveiligers in dienst neemt. Fractievoorzitter John van der Pauw: “Dat scheelt kostbare uren van dure ambtenaren die proberen met dergelijke aanbestedingen slimmer te zijn dan de deskundigen van de bedrijven die op het werk inschrijven. De winst is dat Almeerse schoonmakers en beveiligers weer bestaanszekerheid krijgen in plaats van tijdelijke contracten met een startloon onder het minimum.”
Ook moeten de woonlasten omlaag volgens de Almeerse PvdA. Van der Pauw: “We zien met lede ogen aan dat de woonlasten voor veel Almeerders onbetaalbaar worden. Bezuinigingen op de huurtoeslag zorgen sinds 2012 voor een maandelijks gat in het huishoudbudget van 60 euro. De PvdA wil daarom een sober werkende sociale verhuurder in Almere introduceren, die moet zorgen dat wonen in Almere weer betaalbaar wordt.”
Een speerpunt voor het komende jaar is armoedebestrijding. “Er is meer geld nodig om er voor te zorgen dat alle goedwillende Almeerders een fatsoenlijk bestaan kunnen leiden. Iedereen moet normaal aan de samenleving mee kunnen doen. Daar zal de Partij van de Arbeid werk van maken.”
Artikel geplaatst op: 18 december 2013 - 23:14

Gerelateerd

Delen