Leefbaar Almere over 2014
‘Wij gaan voor een sociaal en mondig Almere’

Frits Huis: “De Floriade houden wij, net als de ontwikkelingen rond het kasteel, scherp in de gaten.” (Foto: Fred Rotgans)
Een meer sociale stad met mondige bewoners, op basis van een gezond huishoudboekje. Dat is waar Leefbaar Almere voor de raadsperiode 2014-2018 op inzet. Fractievoorzitter Frits Huis: “Concreet betekent het dat in die periode participatie meer wordt dan een modewoord. Bewoners moeten echt kunnen meepraten over wat in hun wijken gebeurt. Zij moeten niet worden geconfronteerd met voorgekookte plannen die na schijnparticipatie door de gemeenteraad worden geloodst. Heel concreet is onze opvatting dat in bestaande wijken geen hoge appartementengebouwen worden neergezet om geld te verdienen voor de grondexploitatie. Bouwen mag, maar dan in de geest van de wijk en met werkelijke inspraak van de bewoners.”
Huis: “Een meer sociale stad komt voor Leefbaar Almere terug in een onderwerp als sociale veiligheid, maar ook kunst en cultuur. Wij vinden dat laatste een fundament onder de gemeenschap en we willen af van de al jaren gangbare cynische benadering van kunst en cultuur. Alsof het iets voor de elite is.”
Belangrijk voor Leefbaar Almere is het onderwerp wonen. “We willen meer op maat bouwen. Concreet betekent dit dat ook een woning van 50.000 euro mogelijk moet worden, bijvoorbeeld voor een ouder echtpaar dat met weinig ruimte toe kan en liever meer besteedbaar inkomen overhoudt.”
Artikel geplaatst op: 18 december 2013 - 16:02

Gerelateerd

Delen