Hindoestaanse senioren willen eigen wooncentrum

HOMERUSKWARTIER – De Shiv Mandir, het Hindoestaans Cultureel Centrum in het Homeruskwartier in Almere Poort is op dit moment in aanbouw. In januari worden de funderingsbalken geplaatst en naar verwachting kan de Mandir eind 2014 in gebruik worden genomen. Hindoestaanse senioren willen graag in de omgeving van de Mandir wonen. De Stichting Brahm Rishi Kaylaash Dhaam onderzoekt of dit mogelijk is.
Het Hindoestaans Cultureel Centrum Shiv Mandir is in aanbouw en kan naar verwachting eind 2014 in gebruik worden genomen. (Foto: aangeleverd)

“Stichting Brahm Rishi Kaylaash Dhaam heeft in de afgelopen maanden al verkennende gesprekken met de gemeente Almere gevoerd over de realisatie van een wooncentrum voor Hindoestaanse senioren”, aldus Kishoor Nanhoe, voorzitter van het Hindoestaans Cultureel Centrum. “Het betreft de ontwikkeling van circa vijfentwintig appartementen met uitgebreide gemeenschappelijke voorzieningen, wellicht in combinatie met zorgfuncties. Deze zullen in het centrum van het Homeruskwartier vlak naast de Shiv Mandir gebouwd worden. De gemeente staat open voor een dergelijke ontwikkeling en heeft ons verzocht om te inventariseren hoeveel ouderen geïnteresseerd zijn om in een zelfstandig appartement in een woongebouw voor Hindoestanen te wonen. We onderzoeken dit nu met een enquête.”
Het wooncentrum is volgens Nanhoe een uniek initiatief in Almere. “Op diverse andere locaties, zoals in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn er al woongebouwen voor Hindoestaanse senioren gerealiseerd.”
De organisatie wil ook de mogelijkheid onderzoeken om in een parkachtig deel van het Homeruskwartier en op loopafstand van de Mandir circa vijfentwintig geschakelde of vrijstaande woningen voor Hindoestanen te realiseren.
Meer informatie is te vinden op de website: www.kaylaash.com
Artikel geplaatst op: 01 januari 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen