Klimaat en OmgevingsPartij Almere over 2014
“Wij strijden voor echte duurzaamheid”

Vorige week hebben we in deze krant de politieke partijen aan het woord gelaten die verkiesbaar zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. De Klimaat en OmgevingsPartij Almere (KOP Almere) is daarbij niet aan bod gekomen, vandaar in deze krant alsnog.
Lijsttrekker van KOP Almere Max de Goede in het Meridiaanpark. (Foto: Fred Rotgans)

KOP Almere is een lokale duurzaamheidspartij, die opgericht is in 2009 uit ontevredenheid over het gemeentebeleid voor een duurzame stad. De partij is dan ook voor het behoud van groen en heeft aandacht voor de bestaande stad.
Lijsttrekker Max de Goede: “Wij gaan strijden voor echte duurzaamheid en voor de ontwikkeling van een groene, economische en sociaal veerkrachtige stad. Concreet betekent dat: geen geldverspillende projecten meer voor kansloze, niet-duurzame sectoren zoals de uitbreiding van de luchthaven Lelystad of leegstaande wolkenkrabbers. We willen met goede, praktische en vooral geldbesparende oplossingen werken.”
De menselijke maat moet ook terugkomen, dus grenzen aan de groei van Almere. “We streven naar een gezonde groei in plaats van het creëren van een plofstad. Kwaliteit van wonen gaat boven megalomane stadsuitbreidingsprojecten zoals de Floriade. Daarnaast is een overstap naar een duurzame samenleving de allerbeste manier om uit diverse crises te komen.”
KOP heeft als speerpunten: verduurzaming van de bestaande stad, behoud van groen, ontwikkeling van een sterke lokale economie, lastenverlichting en armoedebestrijding.
Artikel geplaatst op: 06 januari 2014 - 12:47

Gerelateerd

Delen