GoedeStede bouwt 74 betaalbare huurwoningen

BUITEN - Woningstichting GoedeStede bouwt aan de Evenaar in Almere Buiten twee appartementengebouwen. Wethouder Ed Anker en Arjan Deutekom, directie-bestuurder van GoedeStede, zetten vorige week een handtekening onder de koopovereenkomst. Daarmee kan gestart worden met de voorbereidingen voor de bouw van 74 nieuwe sociale huurwoningen.
Arjan Deutekom van GoedeStede en wethouder Ed Anker ondertekenen de koopovereenkomst voor de bouw van 74 nieuwe sociale huurwoningen. (Foto: aangeleverd)

Wethouder Anker is blij met de toevoeging van woningen aan de sociale huursector. “Er bestaat een enorme behoefte aan betaalbaar wonen. Daarom ben ik blij dat er langs de Evenaar op deze grootste binnenstedelijke bouwlocatie opnieuw een project van start gaat.”
In december 2013 leverde GoedeStede in de Indische Buurt, aan de Betjakstraat, een vergelijkbaar gebouw op. “Eind 2013 is afgesproken dit gebouw te ‘kopiëren’”, aldus Arjan Deutekom van GoedeStede. Hiermee sparen we veel kosten uit. Verbeterpunten nemen we mee en waar mogelijk wordt het bouwproces verder geoptimaliseerd. Tussen het slaan van de eerste paal en de oplevering zit, dankzij slim ontwerpen, plannen en bouwen, zo’n acht maanden. Dat is ongelofelijk snel! De nieuwe bewoners krijgen, als alles volgens planning verloopt, nog voor de jaarwisseling de sleutels.”
Artikel geplaatst op: 15 januari 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen