Subsidie voor veiliger maken woning bijna op

ALMERE - De subsidie die beschikbaar is voor het veiliger maken van de eigen koopwoning is bijna op. Het subsidiefonds startte op 1 oktober 2013 en er was in totaal 130.000 euro beschikbaar. De gemeente verwacht dat dit bedrag 15 januari op is. Er kan dan geen subsidie meer worden verleend.

Met de subsidie konden Almeerders de helft van de gemaakte kosten (tot maximaal 400 euro) terugkrijgen als de koopwoning inbraakveiliger wordt gemaakt volgens het Keurmerk Veilig Wonen. Op dit moment heeft het Subsidiebureau 286 subsidieaanvragen afgehandeld. Er zijn nog tachtig aanvragen in behandeling. Dit betekent dat er nog maar voor ongeveer vijftig aanvragen geld in de subsidiepot zit en daarmee is het subsidieplafond bijna bereikt.
Gratis preventieadvies

Alle inwoners van Almere blijven de mogelijkheid houden om gratis inbraakpreventieadvies te vragen van de preventieadviseurs van de gemeente Almere. Zij vertellen u alles over de (on)veiligheid van de woning. Preventie is de beste maatregel tegen woninginbraken. Het blijkt dat de kans om slachtoffer te worden van een inbraak tot 90 procent afneemt als een woning is beveiligd volgens het Keurmerk Veilig Wonen. De preventieadviseurs geven naast advies over het hang- en sluitwerk van de woning ook voorlichting over maatregelen zoals het gebruik van verlichting en het snoeien van overhangend groen.
Artikel geplaatst op: 15 januari 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen