Omwonenden willen sluiting café Vanillestraat

KRUIDENWIJK – Bewoners van de Vanillestraat willen dat café Arabica in hun straat sluit. Volgens omwonenden zorgen bezoekers van het café al een aantal jaar voor overlast in de straat. “Mijn 22-jarige zoon werd afgelopen woensdag in elkaar geslagen door een groep van zeven jongeren die rondhingen voor het café, omdat hij ze aansprak op hun gedrag”, aldus de moeder van het slachtoffer.
Volgens omwonenden zorgen bezoekers van het café in de Vanillestraat voor overlast in hun straat. (Foto: aangeleverd)

Volgens de bewoners zijn er sinds de komst van het café problemen in de straat. “Jongeren die het café bezoeken hangen rond op straat, er wordt geschreeuwd, er wordt openlijk op straat gedeald en er zijn veel meer inbraken in auto’s en woningen. Ik heb zelfs iemand zien plassen op de auto van mijn buurman. Ik woon al zeven jaar in deze straat en toen dit café er nog niet was, was dit een hele rustige, gemoedelijke straat. En nu is het mijn eigen kind die in elkaar geslagen wordt omdat hij de jongeren vroeg om ergens anders te dealen omdat er kleine kinderen in deze straat wonen.”
Het 22-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan van de mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Cameratoezicht

Burgemeester Jorritsma liet in oktober vorig jaar voor de duur van drie maanden camera’s plaatsen in de omgeving van het café. De PVV pleitte toen voor sluiting van het café. “Helaas moest dit gebeuren om te laten zien dat wij gelijk hadden dat cameratoezicht niks oplost in dit verhaal”, aldus Remco Gommers van de PVV. “Wat zich buiten het beeld van de camera’s afspeelt wordt niet vastgelegd. Dit pand moet gewoon sluiten. We gaan ervoor zorgen dat de sluiting van het café opnieuw op de politieke agenda komt en de burgemeester vragen om actie te ondernemen.”
Artikel geplaatst op: 22 januari 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen