Lezers schrijven

Willy Mocking
Verandering ten goede...

Ik heb begrip voor de gemoederen ten aanzien van het geld voor een skatebaan. Wel ben ik dankbaar dat Annemarie Jorritsma het omgaan met jongeren die wel of geen delicten plegen, een andere wending geeft. Aan veel, zo niet alle 'rottigheid' die uitgehaald wordt, ligt denk ik iets van frustratie ten grondslag. Kernwoorden zijn misschien verdriet, gebrek aan aandacht of wilskracht, onbehandelbaar, boosheid, gebrek aan voldoening etc.
Nuchter feit is dat alleen liefde uiteindelijk in staat is, dingen een positieve wending te geven. Kernwoorden kunnen zijn: aandacht door in gesprek gaan, bewustwording, beleid mede vanuit de jongeren zelf. Belonen, oftewel een hart onder de riem steken in plaats van straffen past hierbij.
Laten we eens bij onszelf te rade gaan: Wat maakt dat er verandering ten goede gebeurt?

Burgemeester is losgeslagen

Ik heb lang gewacht met het sturen van een reactie maar nu voel ik mij toch verplicht te reageren. Onze burgemeester is namelijk helemaal losgeslagen en volledig de weg kwijt. Onder haar bewind is de gemeente in sneltreinvaart aan het veranderen van een gemeente waar het goed wonen was tot een stad die je het liefst zo snel mogelijk wil verlaten.
De groene stad Almere wordt in hoog tempo ontdaan van heel veel groen. In bijna elke wijk worden de gezichts- en sfeerbepalende bomen rücksichtslos gekapt. De burgemeester beloond vernielzucht want hoe zij het ook uitlegt er is nog altijd voor ruim 71.000 euro schade aangebracht in één nacht tijd. Vorige week gaf zij als voorzitster van de VNG te kennen dat zij van mening is dat gemeenten meer belasting zouden moeten kunnen heffen. Dat dit niet ten koste van de burgers zou gaan is natuurlijk een utopie.
Nu heeft zij als burgemeester in het blad Forum weer gezegd dat de burger er zelf voor heeft gekozen als de gemeente onder toezicht zou worden gesteld en dat daardoor de lasten zouden oplopen. De burger kiest namelijk zelf zijn gemeentebestuur. Het is wat dat betreft jammer dat wij onze eigen burgemeester niet zelf mogen kiezen want dan had mevrouw Jorritsma hier al lang niet meer gezeten.
Als de burgemeester dan al eens wordt aangesproken dat een verslaggever van Pow News dan weigert ze antwoord te geven, waarschijnlijk omdat de confronterende vragen de waarheid te dicht benaderen.
Conclusie: deze burgemeester is slecht voor Almere en absoluut ongeschikt voor deze belangrijke functie. Zij brengt de stad die zij moet vertegenwoordigen meer schade toe dan dat zij goed is voor de stad. Het enige positieve is dat zij al in haar tweede termijn zit dus dat wij over niet al te lange tijd van haar worden verlost.
Rob van der Pol
Artikel geplaatst op: 05 februari 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen