Waterwijkers met een goed hart gezocht

WATERWIJK – ‘Waterwijk voor elkaar’ helpt Almeerders die graag hun buren helpen maar helaas niet naast een gezellige buurman of buurvrouw wonen om elkaar te vinden. Hoe dit precies werkt wordt uitgebreid uitgelegd tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 20 februari in het gebouw van voormalig basisschool Het Kofschip, Slufterplantsoen 10.

Bij het project Waterwijk voor elkaar gaat het om de kleine dingen. Een keer een lampje indraaien voor die buurvrouw van 85. De voortuin van de gehandicapte buurman onkruidvrij maken. De kinderen van dat allochtone buurtgezin een keertje voorlezen.
De VMCA inventariseert de vragen uit de buurt en koppelt die aan haar team van ‘helpende handen’. Voor dit team zijn zij op zoek naar Waterwijkers met een goed hart die tijd en zin hebben om een keer iets voor de buren te doen. Ook wie slechts eenmalig een keer een buurtbewoner wil helpen is van harte welkom.
Waterwijkers die mee willen doen krijgen van de VMCA een gratis training aangeboden. Behalve deze basistraining organiseert de VMCA regelmatig themabijeenkomsten en contactmomenten, waarbij helpende handen ervaringen uit kunnen wisselen. Uiteraard worden alle onkosten vergoed.
De informatieavond duurt van 18.00 tot 20.30 uur, op basis van vrije inloop. Wie zich meteen wil aanmelden of meer informatie wil kan contact opnemen met: Aranka Verheugd via: 036-5341404, of: a.verheugd@vmca.nl.
Artikel geplaatst op: 19 februari 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen