‘People of Almere’ brengt de echte Almeerders in beeld

ALMERE – De website Humans of New York was de inspiratie voor de Almeerse variant: de Facebook-pagina People of Almere. Willekeurige Almeerders worden door fotograaf Mona Alikhah op de foto gezet en door journalist Linda Graanoogst geïnterviewd. De foto’s en korte teksten samen geven een beeld van de inwoners van Almere. “Door verhalen van bewoners te vertellen laten wij zien wat Almere écht is, niet de gepolijste plaatjes.”
Linda Graanoogst en Mona Alikhah: “We vinden het leuk om het gezicht van Almere te laten zien, hoe mensen hun leven of werk hier ervaren.” (Foto: Monavid)

Fotograaf Mona Alikhah licht toe: “We willen verhalen vertellen van bewoners uit de stad, hoe zij hun leven of werk in Almere ervaren.” Linda Graanoogst: “Door de bewoners aan het woord te laten, laten we zien hoe Almere écht is, niet de gepolijste plaatjes.” Mona en Linda hebben in de twee weken dat ze bezig zijn zo’n tien bewoners gesproken en op de foto gezet. Marktkooplui, skaters, een willekeurige voorbijganger in het centrum. “De verhalen worden steeds interessanter.” Ze interviewen Almeerse inwoners en bezoekers, van jong tot oud, van werknemer tot zzp’er.
Thuis voelen

Mona: “Over het algemeen hebben Almeerders het fijn in Almere, vinden ze het prettig om er te wonen. Wel wordt vaak gezegd dat de stad nog niet volgroeid is, dat er geen gezelligheid en saamhorigheid is, vooral omdat familie elders woont. Jongeren worden nog wel eens belemmerd in wat ze graag doen, zoals skaten. De opmerkingen van deze mensen, die we publiceren op People of Almere, kan de gemeente ter harte nemen.” De twee ondernemers hopen dat meer Almeerse inwoners zich echt thuis gaan voelen in hun stad. “People of Almere is ons cadeautje aan het 30-jarig bestaan van de gemeente Almere.”
Wie ook op de foto gezet wil worden, kan een berichtje sturen via www.facebook.com/PeopleofAlmere of bellen met Mona Alikhah: 06-45884324.
Artikel geplaatst op: 19 februari 2014 - 15:25

Gerelateerd

Delen