Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch bezoekt Droomhuis

TUSSEN DE VAARTEN – Tweede kamerlid Ahmed Marcouch bracht op vrijdag 21 februari een bezoek aan het Droomhuis van ’s Heeren Loo. Het Droomhuis bestaat uit vier woningen voor mensen met een verstandelijke beperking die 24 uur zorg nodig hebben. Dit is een multicultureel huis met een islamitisch karakter.
Ahmed Marcouch bezocht afgelopen vrijdag het Droomhuis in Tussen de Vaarten. (Foto: aangeleverd)

De PvdA-politicus werd ontvangen door bestuursvoorzitter Paul de la Chambre en de regiodirecteur van Midden-Nederland, Jan te Loeke. Na een uitgebreide kennismaking kreeg Marcouch een rondleiding door het gebouw van twee medewerkers van het Droomhuis.
Het Droomhuis is bijzonder omdat er rekening gehouden wordt met de wensen van de bewoners als het om hun geloofsbeleving gaat. De begeleiders zijn getraind om de bewoners te begeleiden als zij willen vasten en/of bidden.
Om in te spelen op alle veranderingen vertelde regiodirecteur Jan te Loeke dat het belangrijk is dat de zorg dichtbij wordt georganiseerd. Zodat verwanten en cliënten zich thuis voelen.
Ahmed Marcouch pleitte ook voor meer, en betere samenwerking tussen organisaties en systemen rondom de cliënten: “Als je veiligheid wilt bieden, zorg dan dat iemand zich thuis voelt en sta open voor andere culturen, gebruiken en religies.” De politicus was onder de indruk van het Droomhuis.
Inmiddels wonen er twaalf jongvolwassen cliënten in het Droomhuis. Respect voor anderen en hun religie is belangrijk. Daarom is er bijvoorbeeld een gebeds- en ontmoetingsruimte en wordt er halal gekookt. Ook wonen jongens en mannen apart van vrouwen en meisjes. Het is een ook een huis waar familie van de bewoners een belangrijke rol speelt.
Artikel geplaatst op: 24 februari 2014 - 14:27

Gerelateerd

Delen