Kijken bij de zorg

ALMERE - Tijdens de tweede nationale Week van Zorg en Welzijn zijn er in heel Nederland activiteiten in het kader van zorg en welzijn. Van 10 tot en met 15 maart kan iedereen kijken hoe zorg en welzijn echt werkt bij de zestien regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn, met als thema ‘Zo werkt zorg’. Een week waarin iedereen kan komen kijken hoe zorg en welzijn ècht werkt, en met eigen ogen ervaren wat voor fantastisch werk er in deze sector gedaan wordt.
In Flevoland ligt de coördinatie bij Zowelwerk. Samen met circa veertig lokale partijen is er een zeer gevarieerd programma samengesteld.
Wethouder Participatie, Zorg en Inkomen Ineke Smidt opende afgelopen maandag de Week van Zorg en Welzijn in Flevoland. Dat deed ze samen met gedeputeerde Zorg en Welzijn Jaap Lodders in de Viplounge van het Arte College in Almere Poort. Ze lanceerden de wensboom. Hier kan iedereen op diverse plekken in Flevoland zijn wens of droom voor betere zorg en welzijn in hangen. Met sommige wensen gaat het Zorginnovatieplatform concreet aan de slag.
Tijdens de kick-off was er een live verbinding is met inwoners van Flevoland, met behulp van Senior Live. Dankzij deze live verbinding kunnen mensen op afstand deelnemen aan zorg- en welzijnsactiviteiten. In dit geval wonen zij de kick-off op afstand bij, maar kregen zij mooi op tijd taart bezorgd. Zo aten ze samen online en tegelijk een smakelijk gebakje om de start van de Week van Zorg en Welzijn te vieren.
Zorg naar gemeenten

In het komend jaar verandert er veel in zorg en welzijn. Gemeenten worden verantwoordelijk voor bijna de gehele maatschappelijke ondersteuning aan inwoners, van jong tot oud. Meer samenwerking tussen zorg en welzijn is nodig. Wijkgericht en innovatief.
Op 15 maart sluit de week in Almere af met een Open Dag in het Flevoziekenhuis. Zo is er de workshop 'Het labyrinth van Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn', films over welzijn en de toekomst en staat de Droomspeelbus en het Repaircafé van De Schoor bij het ziekenhuis.
Artikel geplaatst op: 04 maart 2014 - 11:16

Gerelateerd

Delen