Arenadebat voor Almeerse minima

STAD CENTRUM – Cliënten Beraad Almere (CBA) organiseert donderdag 13 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een ‘arenadebat’ tussen politici en burgers. Veel burgers met een inkomen op het sociaal minimum stemmen niet. Het CBA wil door middel van dit laagdrempelige interactieve evenement ervoor zorgen dat er meer minima de weg naar de stembus op woensdag 19 maart weten te vinden.

Tijdens het arenadebat zullen er stellingen op het gebied van wonen, zorg en armoede worden voorgelegd. Zowel de burgers met een inkomen op het sociaal minimum als de politici worden gevraagd om te kiezen of zij voor of tegen de gevraagde stelling zijn. Er wordt mogelijkheid geboden voor de burgers en politici om met elkaar (kort) in discussie te gaan. Het debat zal worden geleid door Elisabeth van den Hoogen. Tijdens het evenement zal er ook een informatiemarkt zijn, waar burgers en politici de mogelijkheid hebben om individueel gesprekken met elkaar te voeren. Tevens hebben de burgers de mogelijk om een stemwijzer met of zonder hulp van vrijwilligers in te vullen.
Het Cliënten Beraad Almere stelt zich ten doel om, met name aan de gemeentelijke overheid, gevraagd en ongevraagd advies te geven over al die onderwerpen, die direct verband houden met de positie van de Almeerse ingezetenen met een minimaal inkomen.
Het CBA biedt bezoekers van het debat een kop thee of koffie aan. Er zal onder een deelnemers met een inkomen op het sociaal minimum een kleinigheidje worden verloot.
Meer informatie is op te vragen via: info@cba-almere.nl of 036-5454840.
Artikel geplaatst op: 12 maart 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen