Angst en boosheid in Flevoland door uitspraken Wilders

ALMERE - Bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland stond de teller afgelopen maandag op 133 meldingen van Flevolanders over de uitspraken van Geert Wilders op 14 en 19 maart. Er waren twee meldingen van mensen die op straat geconfronteerd worden met ‘Minder, minder, minder…’
De meldingen en aangifte bij de politie gaan gepaard met een uitleg als ‘Ik ben een Nederlander van Marokkaanse afkomst en vind dat ik gediscrimineerd word’, ‘Ik en mijn gezin wonen in Almere, hier worden we bang van. Worden we nu ook gedeporteerd?’ en ‘Ik vind dit zeer kwetsend en beangstigend’.
De meldingen zijn van Nederlanders die geboren zijn in Marokko, Turkije, Suriname en Nederlanders met achternamen als Beuk, Jansen en Hoekstra. Bureau Gelijke Behandeling heeft intensief contact met de politie in Flevoland en het Openbaar Ministerie om het proces van aangifte doen goed te laten verlopen.
Arja Kruis, directeur Bureau Gelijke Behandeling Flevoland: “Het College voor de Rechten van de Mens schrijft in een persbericht dat de uitspraken van Geert Wilders aanzetten tot haat tegen alle Marokkaanse Nederlanders. De overheid moet haar burgers beschermen en te allen tijde voorkomen dat zij zich bedreigd voelen en in een onveilige situatie terecht komen. De belofte dat er minder Marokkanen komen in gemeente en steden (‘Gaan we regelen’) is een regelrechte bedreiging.”
Melders moeten eerst telefonisch contact zoeken met het politiebureau en een afspraak maken voor aangifte. Mensen die geen aangifte willen doen maar toch uiting willen geven van hun bezorgdheid kunnen een melding doen via www.bureaugelijkebehandeling.nl.
Artikel geplaatst op: 24 maart 2014 - 15:52

Gerelateerd

Delen