Renate Dorrestein vertelt over boek
Bijeenkomst over de ‘Flevolandse voetafdruk’

MUZIEKWIJK – Transition Town Almere organiseert woensdag 2 april in de Vrije School aan de Lierstraat 7 een bijeenkomst met als thema ‘Op weg naar een kleine Flevolandse voetafdruk’. De stadsschrijfster van Almere, Renate Dorrestein, is er bij aanwezig en vertelt over haar boek. Van de aanwezigen hoopt ze een ‘inspirerende bijdrage’ te krijgen.
Met het Footprintmodel kan gemeten worden hoe bedrijven, steden, maar ook landen en personen gebruik maken van de beschikbare ruimte en energiebronnen. Zo kan ook ieder mens voor zichzelf meten hoe zijn ecologische voetafdruk is en in welke mate er een beroep gedaan wordt op de draagkracht van de planeet.
Op deze bijeenkomst, die nadrukkelijk bedoeld is voor iedere inwoner van de Flevopolder die zich aangesproken voelt door dit thema en die eventueel daadwerkelijk een bijdrage wil leveren aan een duurzame samenleving, zal Jan Juffermans, voorzitter van de Werkgroep Voetafdruk Nederland, een presentatie geven. Daarin zal hij met name concrete succesverhalen vertellen over initiatieven die in diverse Nederlandse plaatsen zijn genomen. Hij zal daarbij voortdurend de vraag stellen wat de inwoners van Almere en de Flevopolder kunnen leren over hun mondiale en regionale voetafdruk en hoe dit eventueel tot concrete en betekenisvolle initiatieven kan leiden voor de stad Almere en/of de gehele Flevopolder.
Transition Towns

Ruim een jaar geleden heeft een aantal betrokken inwoners van Almere het initiatief genomen om de stad Almere te laten opgaan in het mondiale netwerk van Transition Towns. Dit snel groeiende netwerk is een platform voor personen en instellingen in Almere die willen denken over en werken aan een duurzame en veerkrachtige samenleving.
De bijeenkomst is gratis bij te wonen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ttalmere@gmail.com of bscoordinator@vrijeschool-almere.nl. Inloop is vanaf 19.00 uur.
Artikel geplaatst op: 25 maart 2014 - 11:14

Gerelateerd

Delen