Landelijk en betaalbaar wonen is echt mogelijk

ALMERE – Oosterwold, tussen Almere en Zeewolde, maakt betaalbaar landelijk wonen mogelijk. Het gebied ontwikkelt zich organisch, de initiatiefnemers maken Oosterwold. Er bestaat geen blauwdruk met straten en wijken. Het landschap blijft open en groen.
In Oosterwold komt een minimum aan toegevoegde bebouwing en woondromen rond buitenleven kunnen er worden waargemaakt. Op ruime grondstukken in een landschap waarin stadslandbouw een belangrijke rol speelt. Zelfvoorzienend. Initiatiefnemers dienen zelf veel zaken te regelen. De financiële risico's zoals voor de bouwcrisis worden er voor de overheid mee beperkt.
Woneninoosterwold.nl is een van de initiatiefnemers. Er worden drie woonconcepten in het initiatief aangeboden. Woningen die goed bij de landelijkheid van Oosterwold passen. Een eenvoudige maar gerieflijke Loodswoning. Lofthome van staal glas en hout, hiervan staan er al meerdere in Almere Poort, Nobelhorst en Lelystad. En Ecolandhuis, een houtskeletwoning met Hollands hout van Staatsbosbeheer. Een Loodswoning van 100 vierkante meter inclusief 800 vierkante meter grond is er in Oosterwold al vanaf 138.000 euro. Een Lofthome inclusief 1450 vierkante meter grond al vanaf 320.000 euro. Dus voor de woning met de grond.
Informatiedagen

Rondom het initiatief woneninoosterwold.nl worden op 4, 5, 11 en 18 april informatiedagen georganiseerd. De woonconcepten worden gepresenteerd. Er wordt achtergrondinformatie gegeven over zelfvoorzienend en de bijzondere gebiedsindeling waaraan ons initiatief moet voldoen. Tevens kan de beoogde locatie naast Golfbaan Almeerderhout worden bezocht. Deelnemen in het initiatief is tot 1 mei 2014 mogelijk. Ga voor de locatie en tijden naar: www.woneninoosterwold.nl. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 31 maart 2014 - 10:06

Gerelateerd

Delen