Woninginbraken Almere flink gedaald

ALMERE - De woninginbraken in Almere zijn het eerste kwartaal van dit jaar flink gedaald. De daling die eind 2013 werd ingezet, heeft zich daarmee voortgezet. Het aantal inbraken ligt nu gemiddeld ruim 35 procent lager dan de eerste maanden van 2013. Sinds 2010 is het aantal woninginbraken in Almere niet zo laag geweest.
De gemeente is blij met deze cijfers. “We zien hierin een bevestiging van onze maatregelen in de afgelopen tijd. Samen met onze partners, zoals politie en justitie, en met hulp van onze inwoners hebben we de aanpak woninginbraak topprioriteit gegeven. Zo hebben we extra geïnvesteerd in de opsporingscapaciteit. Verschillende daders zijn van de straat en via de TOP X-aanpak in het Veiligheidshuis zetten we alles op alles om dat ook zo te houden”, aldus de gemeente.
Ook is er, volgens de gemeente, meer toezicht op straat, zijn huizen beveiligd volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen, zijn vele bewoners actief in buurtpreventieteams en Waaks en heeft de gemeente verbeteringen aangebracht op onveilige plekken. De gemeente ziet in de dalende cijfers dan ook een stimulans om de bovenstaande acties voort te zetten.
Artikel geplaatst op: 30 april 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen