Feestweek in 25-jarige De Kiekendief

De Kiekendief in Stad bestaat 25 jaar. (Foto: aangeleverd)
STAD CENTRUM - Zorgcentrum De Kiekendief bestaat maandag 12 mei precies 25 jaar. En dat wordt gevierd. Van 12 tot en met 17 mei is het de hele week feest voor bewoners, familie, medewer-kers en vrijwilligers. Op het programma staan onder andere diverse optredens, een high tea, ijsjes van de ijscoman, een feestelijke lunch en een seventies party compleet met cocktails.
Het is een historische dag voor De Kiekendief. De naam van het zorgcentrum komt overigens niet zomaar ‘uit de lucht vallen’. De kiekendief is één van de eerste vogels die ooit terrein veroverde in de drooggevallen polders, nu Flevoland. Een echte pionier dus.
In De Kiekendief wonen mensen die verzorging en ondersteuning nodig hebben. Maar ook mensen die zijn aangewezen op intensieve begeleiding, verpleging en behandeling. De bewoners wonen in een eigen woning met hun vertrouwde meubels en spulletjes. Ook als er intensievere zorg en dienstverlening nodig is. De Waterlelie is een kleinschalige woongroep in De Kiekendief voor met mensen met dementie. Ook daar is de inrichting huiselijk en worden de bewoners ondersteunt in het zoveel mogelijk voortzetten van het eigen leven.
Feestcommissie

De feestcommissie, bestaande uit een hele grote groep enthousiaste Kiekendiefers, is al maanden bezig met plannen en organiseren voor het feest van 12 tot en met 17 mei.. Het wordt een fantastische week met een gevarieerd programma voor binnen en buiten. Natuurlijk hoop iedereen op mooi weer.
Artikel geplaatst op: 01 mei 2014 - 11:00

Gerelateerd

Delen