Hostel Kwintes ontruimd na brand

STAD CENTRUM – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een brandmelding aan de Blekerstraat in het centrum. De melding werd gedaan bij het hostel Kwintes waar mensen met een psychische kwetsbaarheid en een verslaving onder begeleiding wonen.
Meerdere appartementen op de tweede etage van het hostel voor mensen met psychiatrische problemen in de Blekerstraat zijn onbewoonbaar verklaard wegens rook- en waterschade. (Foto: HV-Almere.nl/Mark van Leeuwen)

Doordat het een risicopand betrof is er direct groot ingezet, meerdere brandweereenheden, ambulances en politie kwamen zeer snel ter plaatse. De hulpdiensten constateerden een aanzienlijke brand in één van de 26 appartementen van het pand. De brandweer heeft vanaf buiten direct het appartement gekoeld en is vervolgens begonnen aan de binnenaanval. Via een ander appartement op de tweede verdieping hebben de spuitgasten via een hijslijn de hoge drukslang naar boven gehesen. Ondertussen stond er een ambulance stand-by en werden de bewoners geteld om na te gaan of er nog mensen binnen zouden zijn. Uiteindelijk was de brand snel meester en werd de nodige inboedel die vlam had gevat naar beneden gegooid. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Meerdere appartementen op de tweede etage zijn onbewoonbaar verklaard wegens rook- en waterschade. De hulpdiensten konden na een uur weer retour.
Artikel geplaatst op: 06 mei 2014 - 16:31

Gerelateerd

Delen