Fotografen brengen Haven en Poort in kaart

STAD CENTRUM – Van 22 mei tot 20 september is in Corrosia Stad aan het Stadhuisplein 2 de tentoonstelling ‘Domestic Landscapes 2.0: Thuis in Almere’ te zien. De fotografen Bert Teunissen en Witho Worms hebben 24 portretten gemaakt van bewoners van Almere Haven en Almere Poort, die zijn aangevuld met foto’s van scholieren van De Meergronden en het Groenhorst College van hun eigen omgeving.
Domestic Landscapes 2.0: Thuis in Almere toont hoe het is om te wonen in Almere. Op de foto een huis in Almere Haven. (Foto: Bert Teunissen)

Hoe is het om te leven in een ‘new town’ als Almere? New towns zijn de speelplaatsen van politici, planologen, architecten en bouwers. Hier tonen zij de nieuwste visies op hoe mensen moeten (samen)leven.
De samenwerking tussen Bert Teunissen en Witho Worms biedt een bijzonder perspectief op de gebouwde omgeving en bewoners van Almere Haven en Poort. Ze laten tegelijkertijd binnen en buiten zien: de stedenbouwkundige overwegingen die ten grondslag liggen aan de vorming van de stadsdelen worden weerspiegeld in de interieurs van de bewoners. Beiden observeren, nemen een sober standpunt in en laten het beeld voor zich spreken. Voor wie goed kijkt wordt het duidelijk dat het nog geen uitgemaakte zaak is wie waar woont en wat nu zo anders is aan Almere Poort in vergelijking tot Almere Haven. Wonen, samenwonen, het vormgeven van een gemeenschap: het zijn complexe en doorgaande processen, zowel in Haven als in Poort.
De tentoonstelling Domestic Landscapes 2.0: Thuis in Almere opent vrijdag 22 mei om 17.30 uur in Corrosia Stad Expo.
Artikel geplaatst op: 07 mei 2014 - 17:28

Gerelateerd

Delen