Nieuwbouwproject ‘Ithaka’ genomineerd voor Gouden Piramide

HOMERUSKWARTIER - Het bijzondere nieuwbouwproject ‘Ithaka’ is genomineerd voor de Gouden Piramide 2014. De Gouden Piramide wordt ieder jaar door het Rijk uitgereikt aan een project dat uitblinkt in inspirerend opdrachtgeverschap.
Ithaka heeft een gemeenschappelijke zwemvijver. (Foto: aangeleverd)

Ithaka is een bijzonder nieuwbouwproject bestaande uit 136 woningen, twaalf ateliers/winkels en vier horecaruimten. Het doet denken aan een eigentijds zandkasteel, met een mooie gemeenschappelijke zwemvijver en een groot park. Wat Ithaka zo bijzonder maakt is dat het project al vanaf de eerste fase samen met bewoners is ontwikkeld. Het moest een kleurrijk buurtje worden waar zowel starters, gezinnen, tweeverdieners en actieve senioren zich thuis zouden voelen. En dat is gelukt. “In Almere is veel ruimte voor frisse ideeën op het gebied van wonen en vernieuwende architectuur. Deze nominatie voor Ithaka - inderdaad een prachtig complex in Almere Poort - onderstreept dit.” aldus Henk Mulder, wethouder duurzame ruimtelijke ontwikkeling.
Het brein achter ‘Ithaka’ bestaat uit een samenwerkingsverband tussen de Van Bekkum Groep en Edwin Oostmeijer projectontwikkeling BV. Niet alleen ontwikkelden ze een mooi plan wat bij woningzoekenden erg in de smaak valt, ook bedachten ze een inventieve Koopgarantformule om weerstand te bieden aan de economische crisis. Dankzij deze regeling wisten 110 bewoners een huis te kopen in ‘Ithaka’. Meer informatie: mijnithaka.nl. De winnaar wordt komend najaar bekend gemaakt.
De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening.
Artikel geplaatst op: 28 mei 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen