21 juni is laatste Dag van de Architectuur in Casla-stijl

HOUT - Het Flevo-landschap en Casla nemen geïnteresseerden zaterdag 21 juni mee naar de Pampushout. Het is tevens de laatste ‘Dag van de Architectuur’ in Casla-stijl.
Pampushout. (Archieffoto: aangeleverd)

Pampushout zal in de toekomst uitgroeien tot het stadsbos van Almere. Het gebied herbergt vele schatten, onder andere verschillende scheepswrakken, de 7,5 miljoenste boom van Almere, een oeverzwaluwwand en een landschapskunstwerk. Deze schatten worden getoond na de traditionele architectuurbrunch op locatie.
Vanaf 11.30 uur is de inloop in beheerschuur De Havikshorst, achter manage Pampushout. Om 12.00 uur begint het programma met een welkomstwoord door Riet Rijs van het Flevo-landschap en Ans van Berkum van Casla, gevolgd door een brunch. Daarna zijn er verschillende presentaties.
Om 13.30 uur starten drie excursies. Naar keuze kunnen deelnemers de ecologische zone van Pampushout ontdekken, de scheepswrakken zien of uitleg krijgen over het kunstwerk Polderland Garden of Love and Fire. Wie aan die laatste excursie wil meedoen, moet dan wel een fiets meenemen. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke discussie en een afsluitende borrel in de Kastanjehof.
Deelname is gratis, aanmelding in verband met catering en excursies bij j.flapper@casla.nl of via www.casla.nl. Geef bij aanmelding aan welke excursie uw voorkeur heeft. Vanwege onderhoud aan het bos en mogelijk drassige gebieden is gepaste kleding en schoeisel aan te bevelen.
Meer informatie: www.flevolandschap.nl en www.casla.nl
Artikel geplaatst op: 04 juni 2014 - 09:00

Gerelateerd

Delen