KindercASLa sluit haar roze deur

CASCADEPARK - KindercASLa, het architectuurcentrum voor kinderen, stopt met haar activiteiten voor kinderen in het Klokhuis. Met de ondertekening van een overdrachtsformulier werd vorige week het definitieve einde aangekondigd. KindercASLa verlaat het pand vanwege ‘politieke oorzaken’.
KindercASLa, het architectuurcentrum voor kinderen, stopt met haar activiteiten voor kinderen in het Klokhuis. (Archieffoto: P. van Trigt)

“Met het verschijnen van de cultuurbrief van het college van Almere in 2012 werd duidelijk dat men het clusteren van culturele activiteiten in een grote organisatie nastreeft”, aldus Odette Breijinck, projectleider KindercASLa. “Groeibriljanten als KindercASLa, onderdeel van cASLa, krijgen daardoor geen gelegenheid om uit te groeien tot een sprankelend juweel. Dat vinden wij heel jammer.”
Vanaf 1 september sluit KindercASLa de roze deur en zal Stad & Natuur de nieuwe bewoner worden van de taart in Poort, het icoon voor en door kinderen.
“Met pijn in ons hart nemen we afscheid van het gebouwtje, de bezoekers, de leerlingen van diverse scholen uit Almere en omstreken, de kinderen wonend aan de parkrand en de volwassen gasten. Maar ook van onze workshopleiders Vallery en (al eerder) Tim alias Buurman en al onze vrijwilligers, zonder wie we hulpeloos zijn.”
Met de 10.000ste bezoeker in het vizier maakt KindercASL er een lichte en luchtige zomer van en houden ze de activiteiten op het gebied van bouwen, wonen en duurzaamheid op een laag pitje, gaande. “Deze mijlpaal vieren we op gepaste wijze.”
Artikel geplaatst op: 18 juni 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen