Capoeira moet contact kinderen in wijk versterken

DE HOVEN – Kinderen van groep 6 en 7 van de basisscholen De Polderhof en De Flierefluiter lieten vorige week zien echte ‘Capoeira Kids’ te zijn. De afgelopen maanden hebben de kinderen regelmatig les gehad in de Braziliaanse vechtdans en in de gymzaal van basisschool De Polderhof gaven ze een eindvoorstelling.
Kinderen van groep 6 en 7 van de basisscholen De Polderhof en De Flierefluiter gaven vorige week een eindvoorstelling in de Braziliaanse vechtdans Capoeira. (Foto: Fred Rotgans)

Het project Capoeira Kids van Diversion, Bureau voor maatschappelijke innovatie, wil contact stimuleren tussen kinderen die in dezelfde wijk wonen, maar naar een andere school gaan. Door samen te genieten van capoeira ontstaat er een band tussen kinderen ongeacht de culturele achtergrond. Of zoals de capoeiraleraar zelf zegt: “Capoeira zet je wereld letterlijk op zijn kop, en daardoor maak je nieuwe onverwachte vrienden!”
In Nederland zijn er inmiddels vier steden waar kinderen wekelijks capoeirales krijgen. Capoeira Kids komt voort uit de integrale wijkaanpak voor de binnenring van Almere Haven. Ymere, De Alliantie en gemeente Almere werken sinds 2014 samen met bewoners en andere professionals aan het verbeteren van de leefbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit van De Wierden, De Hoven, De Werven en het centrum van Almere Haven (de binnenring).
Artikel geplaatst op: 25 juni 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen