Vrijwilliger Culturele Uitwisseling gezocht

ALMERE - Uitwisselingsorganisatie Travel Active zoekt voor de regio Almere een vrijwilliger culturele uitwisseling die het leuk lijkt buitenlandse scholieren en gastgezinnen te begeleiden.
Via het High School Holland programma van Travel Active komen er jaarlijks tientallen buitenlandse scholieren (uit o.a. Brazilië, Thailand, Amerika, Mexico en Italië) naar Nederland om de Nederlandse taal en cultuur te leren kennen. Zij wonen bij een gastgezin en gaan hier een (half) jaar naar de middelbare school.
De hoofdtaken van een vrijwilliger culturele uitwisseling zijn het werven en interviewen van gastgezinnen, het begeleiden van de buitenlandse student en het gastgezin tijdens de uitwisselingsperiode en het onderhouden van contact met betrokken scholen.
Vrijwilligers zijn hartstikke belangrijk voor de student, het gezin en de school en worden dan ook op verschillende manieren ondersteund in de taken. Zo wordt er gezorgd voor een goede begeleiding vanuit het hoofdkantoor, jaarlijkse trainingsdagen en leuke oriëntatiedagen, maar ook voor een ruime onkosten vergoeding plus een plekje in een gezellig team van enthousiaste vrijwilligers.
Meer informatie, neem dan contact op met Angela Frings op telefoonnummer 0478-551900 of stuur een e-mail naar highschoolholland@travelactive.nl
Artikel geplaatst op: 25 juni 2014 - 12:34

Gerelateerd

Delen