Woonzorgcentrum De Overloop in Amsterdamse sferen

HAVEN CENTRUM – Woonzorgcentrum De Overloop aan de Boogstraat bestaat dertig jaar. Dat viert het centrum met de bewoners deze hele week met diverse activiteiten. Het thema is De Jordaan.
Het Amsterdams Volkskoor trad maandag op voor de bewoners van woonzorgcentrum De Overloop. Nog tot en met donderdag viert het centrum dat het 30 jaar bestaat. (Foto: Fred Rotgans)

Het Amsterdams Volkskoor kwam afgelopen maandag optreden, de ouderen konden genieten van een musical en bouwbedrijf Hemubo trakteerde alle bewoners op een dagje uit naar dierentuin Artis. In De Overloop wonen vele oud-Amsterdammers dus een bezoek aan Artis is iets waar naar uitgekeken wordt. Ook aan lekkers ontbreekt het de bewoners niets. Een high tea, gebak, ijs en nog veel meer wordt deze week naast de gebruikelijke maaltijden aangeboden.
Naast feest voor de bewoners is er een receptie voor genodigden, medewerkers, bewoners en vrijwilligers. De receptie wordt geopend door burgemeester Annemarie Jorritsma. De gemeente heeft De Overloop subsidie verleend voor het opknappen van de tuin en om tijdens de feestweek een grote, feestelijke tent te kunnen plaatsen.
De Overloop
De Overloop werd dertig jaar geleden ontworpen door Herman Hertzberger en is een bekend gebouw in het centrum van Almere Haven. In 1984 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in het gebouw. Het woonzorgcentrum bestaat uit 69 appartementen voor verzorging, dertien appartementen voor mensen met een lichamelijke aandoening en twaalf appartementen voor psychogeriatrische zorg. Daarnaast zijn er zes appartementen voor kortdurende opname en beschikt De Overloop over een appartement ten behoeve van palliatieve zorg. Ook is er een afdeling voor dagbehandeling en dagverzorging.
Artikel geplaatst op: 25 juni 2014 - 13:01

Gerelateerd

Delen