Studenten ‘wonen’ in het centrum tijdens studentenevenement

STAD CENTRUM – Banken, kasten en tafels op een met tape of krijt afgebakend stukje midden in de stad. Op de Citadel, het Stadhuisplein en de Grote Markt werden afgelopen donderdagavond studentenwoningen nagebootst. Studenten lieten de mogelijkheden van de Almeerse studentenwoningen zien en gingen met belangstellenden in gesprek.
Studenten lieten op de Grote Markt de mogelijkheden van de Almeerse studentenwoningen zien in nagebootste studentenwoningen. (Foto: Fred Rotgans)

Tijdens het studentevenement PROOF! konden belangstellenden informatie over de beschikbare kamers krijgen bij Ymere en ambassadeur Thomas van de Rabobank gaf financieel advies. PROOF! werd georganiseerd door Student in Almere.
Met PROOF! informeert Student in Almere (toekomstige) studenten over studentenhuisvesting in Almere. Hoe is het om als student in Almere te wonen? Wat moet je doen om je eigen plekje te vinden? Waar begint je zoektocht naar een woning en waar moet je aan denken? Hoe groot zijn de studentenwoningen? Door middel van het nabouwen van de woningen ervaren studenten hoe het is om op kamers te gaan in Almere.
Student in Almere

Om te laten zien hoe het is om te studeren in Almere is het platform Student in Almere ontwikkeld. Twaalf ambassadeurs van Windesheim Flevoland, CAH Vilentum, Groenhorst College en het ROC van Flevoland vertellen over hun leven als student in Almere. Tijdens PROOF! Waren de ambassadeurs in de ‘woningen’ aanwezig om vragen te beantwoorden en handige tips te geven.
Meer informatie: www.studentinalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 02 juli 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen