Lezers schrijven

Albrecht Vermeulen
Condoleance-register
Zou het geen efficintere aanpak zijn om ervoor te zorgen dat mensen in emotioneel opzicht kunnen groeien en dus leren omgaan met het onvermijdelijke waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen? In plaats daarvan kiest men voor het eindeloos uitmelken van dit gebeuren boven Oekraïne via dramatische berichtgeving en suggestieve opmerkingen over de vermeende primitiefheid van bewoners in andere landen. Als wij zo beschaafd en ontwikkeld zouden zijn, waarom kunnen we dan nog steeds niet omgaan met iets dat zo gewoon is als de “dood”? Overigens sterft alleen het lichaam af; je wezen blijft altijd intact. De “dood” is iets om te vieren want het is een geweldige mogelijkheid om verder te groeien en te leren. Het is dus niet triest, noch dramatisch!

Respectloos
Terwijl heel Nederland stil staat langs de snelweg en op viaducten., herdenkt en respect toont... is er in de havenkom in Almere haven een ‘feest’ aan de gang. Meer dan 100 beats per minuut schreeuwt het aan decibellen door de lucht. De ondernemingen in de havenkom doet het blijkbaar geen ene mallemoer al die dode, mensen langs de weg en de stilte. Ondoordacht, respectloos en walgelijk. Voor het eerst schaam ik me dat ik in Almere haven woon. Bah!

Robert Vogels, Almere Haven

Speeltuin centrum
In het centrum van Almere wonen de minste kinderen in vergelijking met de overige buurten van Almere. Dit is ook logisch. Het centrum van een stad heeft om te beginnen minder huizenbouw als buitenwijken. Daarnaast zijn de woningen, appartementen vaak koophuizen of huurhuizen in de vrije sector. Dat trekt oudere mensen aan, die temidden van winkels willen wonen en een ziekenhuis vlakbij hebben. Ook wonen er veel jonge mensen, die nog geen kinderen hebben. Zodra er kinderen op komst zijn wordt er verhuisd naar een van de groene buitenwijken.
Het plan om een speelplaats te realiseren op de aangegeven plaats is een slecht idee. De plaats ligt tussen de toevoerwegen van het centrum en praktisch naast de busbaan. Door de uitlaatgassen een ongeschikte plek.
In het stuk (voorpagina Almere DEZE WEEK 16 juli, red.) stelt de heer Runge dat hij een plek wil realiseren, die niet 15 minuten lopen is. Wat is Almere gezegend met mooie parken. Het Lumièrepark is een schitterend park met een strand, bos en een kinderspeelplaats en dan nog 5 minuten lopen vanaf de plek waar de speelplaats gerealiseerd zou moeten worden.
We hebben in Almere al een hangplek voor drugsverslaafden, straks eisen ouderen van dagen ook een hangplek en de hondenbezitters in Almere Centrum een fatsoenlijke uitlaatplaats voor hun honden. Zij betalen tenslotte ook nog hondenbelasting.
Ik denk dat dit plan geen kans van slagen heeft. Denk aan het verrijdbare podium op de Grote Markt. Er wordt voor veel geld geïnvesteerd en na verloop van tijd blijkt het een fiasco.
Ik ben geboren in Amsterdam-West. Een asfaltjungle. Mijn moeder nam ons altijd mee naar het Vondelpark en dat was verder dan 15 minuten lopen.
Mevrouw M. Vieleers
De heer J. Mueller

‘Piano bruggen’
KOTTERBOS – Tijdens een steptocht op een Kickbike door het Kotterbos stuitte Marion Pol, lezer van deze krant, op de twee nieuwe bruggen over de Lage Vaart. “Ik vind de nieuwe bruggen erg mooi, en moest gewoon stoppen om een foto te maken”, aldus Pol.
“Het eerste wat er in me op kwam toen ik erheen stepte was, ‘wauw ik zie een piano!’. Voor mij mogen deze bruggen de naam ‘de piano bruggen’ dragen. Hoe mooi speelt de natuur met het door de mens gecreëerde.” (Foto: Marion Pol)
Artikel geplaatst op: 09 juli 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen