Eenzame ouderen op zomeruitje

HAVEN – Almeerse ouderen gingen afgelopen zondag een dagje weg. Mariejan Vermeulen, vrijwilliger bij De Schoor, organiseerde het bus-uitje.
Er heerste een uitbundige sfeer bij de aanmelding voor de dagtocht van de Almeerse Senioren Theatergroep, afgelopen zondag. (Foto: Fred Rotgans)

De reis ging naar Weesp, waar de dag begon met een rondvaart over de Vecht. Terwijl de ouderen genoten van koffie met gebak voer de boot langs de grachtenpanden in Weesp en het karakteristieke Nigtevegt. Onderweg werd er geluncht. Na een bezoek aan Nederhorst den Berg ging de tocht terug naar Weesp. Mariejan Vermeulen: "Het was een hartstikke leuke dag, ik kreeg alleen maar positieve reacties. Er gingen in totaal 106 ouderen mee variërend in leeftijd van 55 tot 93 jaar. Deze uitjes zijn juist in de zomer omdat ouderen die nog op zichzelf wonen in deze tijd niet veel te doen hebben. Kinderen zijn op vakantie, buurthuizen zijn dicht en het is een stuk rustiger om hen heen. En alleen gaan ze niet zo snel op vakantie natuurlijk."
Op 21 augustus wordt er koers gezet naar het noorden van het land. De reis gaat dan naar Schagen, waar men van het evenement ‘Westfriese folklore’ kan genieten. Met als hoogtepunt het ringsteken om de kerk.
'Big Willem'

Dankzij sponsoren die mede door Willem van Boxtel zijn geworven, kunnen deze zomer twee busreizen plaatsvinden. Willem van Boxtel heeft de volgende sponsoren aangedragen: Venze Exclusive Cars, Richard Fokker Tweewielers, 123 TE Groep b.v., Siempre BV en Restaurant de Havenkom. De president van motorclub No Surrender Amsterdam ging zondag ook mee met de ouderen. Zijn moeder was er namelijk ook bij, die woont in woonzorgcentrum De Overloop.
Op beide dagen zorgt taxibedrijf Salders voor vervoer van de ouderen van huis naar de opstapplaats, waar een bus van Wijdemeren Tours klaarstaat. Stichting Bladt Charity en de gemeente Almere ondersteunen met een bijdrage.
Voor meer informatie: Mariejan Vermeulen, 036-5316556 of e-mail verm6939@planet.nl.
Artikel geplaatst op: 15 juli 2014 - 13:25

Gerelateerd

Delen