Sprookje over de Molenbuurt

MOLENBUURT – Schrijver en kunstenaar Hein Walter heeft een sprookje geschreven over de Molenbuurt. In juni was het namelijk dertig jaar geleden dat de eerste mensen in de Molenbuurt kwamen wonen.
‘Graaf Regenboog’ is de titel van het sprookje over de Molenbuurt in Almere Buiten, geschreven door Hein Walter. (Foto: aangeleverd)

‘Graaf Regenboog’ gaat over een graaf die een nieuwe molen bouwt. Dan gebeurt er iets vreselijks en moeten de bewoners van Molenbuurt de handen ineenslaan om hun geluk te redden. De gebiedsmanager van Almere Buiten, Olaf de Koning, heeft Hein Walter anderhalf jaar geleden uitgedaagd tot het schrijven van een sprookje over de Molenbuurt.
Hein Walter: “Graaf Regenboog is overduidelijk een sprookje, terwijl het op geen enkele manier op een bekend sprookje lijkt. De hoofdrolspelers in het sprookje zijn bestaande bewoners van de Molenbuurt. De belangrijkste figuur is Barto Lamp, die in werkelijkheid Bart Lampo heette. Helaas is Bart, een bekend figuur in de Molenbuurt, vorig jaar plotseling overleden.”
Graaf Regenboog is geschikt voor kinderen en volwassenen. De tekeningen zijn van Karin van de Kuilen.
Graaf Regenboog is een uitgave van Uitgeverij De Zijderups, maar is niet in een officiële boekhandel te koop. De bundel (54 pagina’s) is te bestellen via heinwalter@tiscali.nl en kost 15 euro.
Artikel geplaatst op: 22 juli 2014 - 14:07

Gerelateerd

Delen