Reacties op de stelling

De stelling van vorige week luidde: ‘Niet zeuren: Camping Waterhout moet gewoon verhuizen’. Op de website werd flink gereageerd op deze stelling. Uitslag: 9 procent eens en 91 procent oneens. Wie wil meepraten of meer reacties wil lezen, kijkt op www.almeredezeweek.nl.
Machtspositie

Ik hoop echt dat mijn tekst in de krant komt te staan, mede omdat deze camping probeert een machtpositie uit te oefenen en alle negatieve reacties van hun website afhalen.
De stelling die u op uw site heeft geplaatst maken ze ook misbruik van, mede om de nieuwe vakantiegangers te laten stemmen.
Want hoe is het mogelijk dat er op dinsdag 22 juli om 15.00 uur 68 procent gaat stemmen voor dat ze moeten blijven. Maar een ieder die er eenmaal is geweest op camping Waterhout komt daar nooit meer terug. De heer en mevrouw Fokkens moeten op het eiland gaan zitten. Ze tonen op hun site: hoe gezellig het er is. Er staat een filmpje op met mijn dochter en zoon uit het jaar 2009. Ik kan u vertellen: deze camping is goed voor bejaarden en mensen zonder kinderen. Laat de FIOD er maar een keer een inval doen. Bezoekers moeten betalen, maar krijgen geen bewijs.
Laat ze maar verhuizen naar het Vogeleiland.
Linda Vink
Floriade kost alleen maar geld

Mijn reactie is: de camping moet blijven, het vogeleiland is een groene plaats, en daar moeten wij zuinig op zijn, waar moeten de reeën lopen, het terrein wordt steeds kleiner waar de beesten kunnen lopen.
Al de bebouwing is alleen maar dollartekens in hun ogen, de natuur moet daar voor wijken. Het woningbestand in Almere is goed genoeg, er is al een leegloop van mensen die het hier gezien hebben. Almere gaat achteruit met al het groen dat wij hadden. Toen wij in juni 1980 in Haven gingen wonen, was het groen wat ons trof. Moeten naar een wereld toe van alleen stenen huizen, geen vogels meer en wilt u daar naartoe? Ik krijg daarbij een vreemd gevoel.
Ik ben ook tegen de Floriade, hebben de mensen niet gelezen dat het alleen maar veel geld kost en niemand heeft daar aan verdiend, miljoenen zijn verloren gegaan bij vorige Floriades. Ik blijf positief en ik hoop ook dat er meer mensen zijn die op uw bericht in uw krant reageren.
Trinie Boshuizen
Gemeente gebruikt de Floriade

De camping moet blijven en de Floriade moet naar een andere plek. Je kan toch niet het werk van de familie van de camping maar even wegvagen, omdat de gemeente zijn zin wil doordrijven? Wat gaan ze volgende keer verzinnen? Moeten mensen hun huis uit omdat ze op die plek iets anders bedacht hebben?
Het vogeleiland moet ook een groen gebied blijven. Er moet ook niet in het Weerwater gebouwd worden voor de Floriade. De gemeente gebruikt de Floriade alleen maar om nog meer huizen in groene gebieden te kunnen bouwen. Volgens mij heeft de gemeente het niet goed begrepen. De Floriade is een TUINbouwtenstoonstelling en geen WONINGbouwtentoonstelling. En het wordt ook geen blijvende natuurtentoonstelling, zoals in de vorige reactie staat. Het word gewoon volgebouwd met huizen!
Andere plaatsen houden aan de Floriade een mooi park over, maar Almere gebruikt het alleen maar om het Weerwater en de omgeving van het Weerwater vol te kunnen zetten met huizen. Zo gaat wéér een groen en blauw gebied, waar Almeerders kunnen recreëren naar de knoppen.
Plus dat de inwoners van Almere straks opdraaien voor de verliezen die de Floriade gaat opleveren.
Maar de gemeente luistert niet naar zijn inwoners, ze willen allemaal heel graag hun eigen plannetjes doordrijven. Wat kan het ze schelen dat de inwoners er de dupe van zijn? Als ze hun naam maar onder een project kunnen zetten en wat maakt het uit of het dan mislukt is. Dit wordt de volgende zeperd, na het verrijdbare podium, het kasteel, de Icedôme enz. enz. enz.
Wanneer gaat de gemeente nou eindelijk eens niet alleen roepen dat Almere een groene en blauwe stad is, maar er ook eens wat aan doen om het groen en water te behouden? En dan niet in alleen in hun eigen riante achtertuin!
Miriam
NEE! Camping mag niet weg

Het is het zoveelste onzalige plan van deze gemeente. Alles beloven , maar zich nergens aan houden (Haven zou geen hoogbouw krijgen, maar nu wordt er willens en wetens een plan doorgedrukt met flats tussen al 31 jaar bestaande laagbouw). Jeugdland (ook al zo oud) moet van zijn prachtige (niemand in de weg zittende) locatie af en wordt gedumpt tussen bestaande huizen en nabij een school.
We zouden een kasteel krijgen wat een leuke trouwlocatie/conferentie/feestlocatie zou dat kunnen worden. Wie er dwarsligt, ik weet het niet meer, maar het is het zoveelste geldverslindende debacle geworden. De Icedôme? Zo kan ik nog wel even doorgaan. De gemeente wil maar bouwen en bouwen. Maar dan komt het onderhoud om de hoek kijken en daar hebben ze dan even niet aan gedacht, want dan is ineens al het geld op. Met als gevolg, dat sommige wijken 30 jaar op straatrenovatie hebben moeten wachten waardoor het nu als achterstandswijk wordt bestempeld.
Maar wie is hier verantwoordelijk? Dus gemeente: zorg eerst maar eens dat jullie je ‘oude’ zaakjes op orde hebben en ga dan heel voorzichtig en zorgvuldig nieuwe plannen bedenken. En wat betreft de zogenaamde inspraak… Kul! Wat de gemeente in z’n hoofd heeft, gebeurt gewoon.
Louise Smit Timmermans
Artikel geplaatst op: 28 juli 2014 - 12:35

Gerelateerd

Delen