Khalid K.: bij een terrorist in de straat

LITERATUURWIJK - De Almeerse jihadist Khalid K. zou mensen onthoofd hebben en inmiddels zelf gedood zijn. Wie zeker nog leeft, is zijn voormalige geliefde Halima. Ze woont in Almere en gaat gehuld in een zwarte burka.
Dit is misschien wel de vriendelijkste foto van Khalid K. op internet. (Foto: Google search)

Buurtbewoners zijn afhoudend om te vertellen hoe het is om bij Khalid en Halima in de straat te wonen. In hun huis in de Literatuurwijk woont nu ook iemand anders. De huidige bewoner heeft met Halima van woning geruild. Ontmoet heeft de huidige bewoner haar nooit. “Alles ging via haar nieuwe vriend. Ze mag geen contact met mannen hebben.”
Dat hij in het oude huis van Khalid en Halima woont ‘interesseert me niks’, zegt de huidige bewoner. Wel bellen er soms mensen aan die op zoek zijn naar Khalid of Halima. “Vorige week was er nog zo’n leipo die haar nieuwe adres wilde. Ik ben niet bang aangelegd dus boeit het me niet als ze komen klagen of vragen.”
Een buurtbewoonster over Khalid: “In bijzijn van zijn vrouw legde hij het aan met andere vrouwen en probeerde afspraakjes te maken. Er was ook iedere keer gedoe met zijn verblijfsvergunning. Ze hadden wel samen kinderen. Op het laatst hadden ze grote bonje en heeft ze hem geloof ik aangegeven bij de politie.“
De buurtbewoonster zegt dat ze Halima, die eigenlijk Karin heet, ‘een walgelijk en eng wijf’ vindt. “Ze stond dan op straat ruzie te maken met de buurvrouw, die ze wel even zou laten vermoorden en verkrachten…”
Op het raam van haar nieuwe huis in de Stedenwijk hangt een aankondiging van de geboorte van een jongen. Of de verhalen over haar en Khalid kloppen, valt niet na te gaan. Halima wil namelijk niet met de pers praten. Dat zegt haar nieuwe vriend die zelf ook geen vragen wil beantwoorden.
Artikel geplaatst op: 27 augustus 2014 - 09:00

Gerelateerd

Delen