Oude raadhuis wordt zorgcentrum dementerenden

HAVEN CENTRUM – Vorige week werd een begin gemaakt met de verbouwing van het oude raadhuis in Haven aan de Kerkstraat tot ‘Zorgresidentie Reedewaard’, speciaal voor dementerenden. Gedeputeerde Jaap Lodders gaf daarvoor samen met wethouder Mark Pol het startsein. In het voorjaar van 2015 moet de verbouwing een feit zijn.
Jaap Lodders (links) en wethouder Mark Pol gaven het startsein voor de verbouwing. (Foto: Fred Rotgans)

Het voormalige raadhuis wordt getransformeerd tot een nu nog unieke voorziening voor dementerende ouderen in Flevoland. De provincie ondersteunt dit initiatief met een lening. De gedeputeerde benadrukte dat er in de provincie een grote behoefte is aan voorzieningen voor dementerende ouderen met een ZZP-4 of 5 indicatie omdat deze schaars zijn in Flevoland. De wachtlijsten zijn langer dan twee jaar. Reedewaard biedt extra plaatsen zodat de druk op de wachtlijsten afneemt. Daardoor vindt volgens de bestuurder een verschuiving plaats van het gebruik van zorg van buiten Flevoland naar zorg binnen Flevoland. Ofwel, zorgbehoevende ouderen kunnen in de provincie blijven en ouders en grootouders op het ‘oude land’ kunnen dicht bij hun kinderen in Flevoland komen wonen.
Veilige omgeving

Reedewaard geeft de bewoners zorg en persoonlijke aandacht in een huiselijke en veilige omgeving. Op de begane grond komt een restaurant en een zorgplein met faciliteiten voor ouderen. Op de eerste etage wordt een zorghotel met acht kamers gevestigd. De nieuwe voorziening werkt nauw samen met de thuiszorgorganisatie Better Life die in Almere AWBZ en WMO-zorg levert. Haar streven is de klant zo lang mogelijk zijn eigen leefomgeving en sociale netwerk te laten behouden.
Het is niet uitgesloten dat er meer woonzorgcentra in Flevoland komen zoals Reedewaard. Lodders is al in gesprek met initiatiefnemers in Zeewolde en Lelystad.
Artikel geplaatst op: 08 september 2014 - 09:53

Gerelateerd

Delen