Lezers schrijven

Paul Slingerland
Havenconcert zonder Hans van Boom

Dit jaar was de heer Hans van Boom niet aanwezig om, zoals andere jaren, het Havenconcert in Almere te voorzien van zijn altijd geestige en vooral ook deskundige en verbindende commentaar. Het was nu echt een blamage, geklungel, slecht want niet gepresenteerd en ook nog eens sloeg mevrouw Jorritma de plank helemaal en volkomen mis. Zij had een slechte speech en natuurlijk zat ze er naast als ze iets opmerkte over het programma. Het programma vermeldde de musicals Porgy en Bess en de West Side Story. Maar men kondigde nog twee andere musicals aan. Zonder enige uitleg. Er was dan ook geen presentator. Men deed zomaar wat. Jorritsma kondigde een spreker aan, maar ze wist niet wie dat dan zou zijn. Nou, die was er dan ook niet.
Om mij heen hoorde ik de mensen zeggen: ‘hier ga ik niet meer naar toe’. Het is dan wel gratis voor het publiek, maar het leek echt nergens naar, ondanks dat het orkest wel van grote klasse is.
Trekweg

Beste mijnheer Beijer - Naar aanleiding van de column van 17 september neem ik U graag aan de hand en loop met u de Trekweg op. Ik zal u dan vertellen dat hier sjalotten groeien, daar de tjiftjaf roept, hier op deze plek ieder jaar kersen te plukken zijn. Onder de bomen waarin roodborst en boomkruiper wonen, is het heerlijk wandelen. Op het einde komen we weer akkers tegen met biologische sperziebonen en worteltjes van de Stadsboerderij. En daarna gaan we samen zo'n sportveld bekijken met kunstgras, parkeerplaatsen en hoge lichtmasten. Alles van waarde is weerloos, dat komt bij me op als ik uw column lees. Dat zal toch hopelijk voor deze omgeving niet zo zijn? Ik ben blij dat een clubje protest aangetekend heeft.
I. Kok, bewoner Almere Buiten
Artikel geplaatst op: 24 september 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen