Binnen kijken bij…
“Het is heel speciaal om in je eigen ontwerp te wonen”

HOMERUSKWARTIER - Rodney had al een leuk appartement in de Stripheldenbuurt, maar koesterde de wens om zelf een huis te laten bouwen. Alleen zijn vriendin Gisella moest nog enthousiast worden. Het werd een kavel in het buurtje met houten huizen aan het Homeruspark in Almere Poort.
Het zelf ontworpen houtenhuis van Rodney en Giselle.

Gisella ging niet meteen mee met Rodney’s kavelkoorts. Toch zijn ze nu meer dan tevreden. Het leverde niet alleen een mooi huis naar eigen wensen op, maar ook een fikse winst in reistijd. Beiden werken in de financiële dienstverlening in Amsterdam. Hun extra vrije tijd besteden ze graag in Almere Poort. “We doen regelmatig een koffie bij Heilig Boontje en hebben alle eet- en afhaaltentjes al eens uitgeprobeerd”, aldus Rodney. “Met een aantal buren hebben we goed contact. Het bouwen schept een band. Eén buurman heeft me aangestoken met kitesurfen, wat ik nu samen met hem doe, zodra het waait en warmer is dan een graad of tien. We hebben onze stekkies in Noorderplassen en in Muiderberg.”
In de babykamer maakte Rodney een wandje met planken van steigerhout, helemaal in stijl. Voor het hele huis is gekozen voor een massief eikenhouten vloer met whitewash. De lichte, open keuken heeft een wand met witte kasten en een wand met zwarte kasten. Het aanrecht is van glas en de kookplaat is verzonken in een bar. In de badkamer kun je een rondje lopen om de wand met de stenen waskom.
“Om kosten te besparen, hebben we tijdens de bouw een aantal klussen zelf gedaan, zoals het dichtsmeren en behangen van de gipswanden. Dat bleek een hoop werk. We hebben nu nog meer respect voor de bouwers gekregen. Een volgende keer laten we dit graag aan hen over. Ik maak zelf liever een origineel meubel, zoals de salontafel”. Deze heeft de stijl van Piet Hein Eek, met latjes in grijstinten. Nog meer dingen die ze anders zouden doen? “Een houtkachel, zoals één van onze buren heeft, mag in ons volgende huis niet ontbreken!”
(Foto’s Maarten Feenstra Fotografie)
Artikel geplaatst op: 01 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen