Bewoners bedenken en realiseren eigen droomhuis

NOBELHORST - Martina, Rik en Kristian zijn één van de eerste bewoners van een aankleedhuis in Nobelhort. Een handig, duurzaam basishuis dat je als koper naar eigen wens kunt aankleden met extra’s, zoals erkers, serres, een extra slaapkamer of zelfs een extra verdieping. “Aan het water!, dat wilden we echt heel graag”, zegt Martina.
"We zien al helemaal voor ons hoe Kristian hier straks met zijn vriendjes rondstruint en plezier heeft.” (Foto: aangeleverd)

In Nobelhorst krijgen bewoners de vrijheid om hun eigen droomhuis te bedenken en te realiseren. Een van deze droomhuizen is het aankleedhuis. De afgelopen maanden zijn de eerste aankleedhuizen opgeleverd. “Door de uitbouw hebben we de keuken aan de tuinkant en is er een mooie plek ontstaan voor een grote eettafel. Aan de voorzijde kijken we uit op groen en water. Fijn ook dat je daar optimaal van kunt genieten door de lage vensterbanken. Ruim, ruim, ruim. Alles.”
Martina is Slowaaks van origine. “Mijn familie komt vaak over. Daarom hebben we de zolder ingericht als logeerkamer met eigen badkamer. Ook handig voor later als Kristian groot is.”
Martin en Rik keken in Almere Poort en Weesp, maar toen ze kennismaakten met Nobelhorst, wisten ze vrij snel dat dit het was. “Zeker toen we de buurtmakelaar Madeleen gesproken hadden. Alles is hier heerlijk fris, nieuw en naar onze smaak. In Nobelhorst kun je voor een goede prijs een heel mooi huis kopen. Op die manier werk je niet om je huis te kunnen betalen en leef je ontspannen. Het groen, de ruimte en het feit dat het een ‘jonge’ buurt is, spreekt ons heel erg aan. We zien al helemaal voor ons hoe Kristian hier straks met zijn vriendjes rondstruint en plezier heeft.”
Nobelhorst is als wijk nog flink in ontwikkeling. Maar stil vinden Rick en Martina het niet. Rick: “Nee, lekker juist. We houden van groen, rust en thuis zijn. Ook het kleinschalige en de dorpse woonbeleving past bij ons. Het is ook leuk dat hier zo veel mensen wonen in een soortgelijke levensfase. Je hoeft niet allemaal gelijk te zijn, echt niet, maar zo is het goed. We zijn blij”.
Lees het hele verhaal van Martina op het weblog Nobelsleven.nl. Meer informatie over Nobelhorst: www.nobelhorst.nl.
Artikel geplaatst op: 01 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen