Nieuwbouwprojecten in Almere

Op deze pagina treft u een zo compleet en actueel mogelijk overzicht aan van lopende nieuwbouwprojecten in Almere. Het overzicht is gericht op nieuwbouw die op dit moment in aanbouw is of waarvan de bouw binnenkort start. De grote hoeveelheid zelfbouwers is in dit overzicht niet meegenomen. In totaal staan er in Almere nu ruim 1300 zelfbouwwoningen in gebieden als het Homeruskwartier in Poort, Noorderplassen, Overgooi, Nobelhorst en straks Oosterwold.

Almere Haven

(1) De Laren, veld F

20 eengezinswoningen
www.de-alliantie.nl
(A) De Laren, Veld F

34 eengezinswoningen (sociale huur)
www.de-alliantie.nl
(B) De Laren, Uithof

19 woningen (sociale huur)
www.de-alliantie.nl
(C)De Laren, Uithof, Bouwveld D

48 woningen (sociale huur)
www.de-alliantie.nl

Almere Stad

(2) Hagevoortdreef

Het ‘Plan Hagevoort’, Tussen de Vaarten, hoek Hagevoortdreef en de Chagallweg, van ontwikkelaar Joustra is een kleinschalige flat met 18 driekamerappartementen met prijzen vanaf 102.500 euro.
www.de4linden.nl
(3) Almeer plant, Muziekwijk

Het project ‘Alméér Plant’, hoek Bachweg – Stedendreef Almere, is op de locatie van het gelijknamige tuincentrum ontwikkeld door Isparo Management en van Pijkeren woningbouw. De 59 driekamerflats, met prijzen van ongeveer 100.000 euro, worden gerealiseerd in enkele bouwblokken van 3 of 4 verdiepingen.
www.appartementenalmeerplant.nl
(4) Hof bos en water, Noorderplassen Wes
t
‘Hof bos en water’ ligt aan de Timmersteek. Het project omvat 21 koopwoningen waarvan 5 vrijstaand en 16 half-vrijstaand. De koopsommen van de in een rustig hof gesitueerde woningen variëren van circa 248.000 tot 295.000 euro.
www.vanderlinden.nl
(5) Hofwonen fase 2, Noorderplassen West

‘Hofwonen fase 2’ van ontwikkelaar Lichtenberg ligt aan de Schootsteek. De 4 half-vrijstaande woningen hebben een stoer en robuust uiterlijk met natuurlijke materialen als hout en zink en extra binnenhoogte.
www.vanderlinden.nl
(6) Voor Anker II, Noorderplassen West

‘Voor Anker II’ telt 11 ruime vrijstaande woningen op kavels van circa 250 tot 410 m2 aan de Brikzeil, omgeven door groen en nabij water. De koopsommen van de basiswoning variëren van 269.900 tot 325.000 euro, de basiswoning kan met diverse opties naar eigen wens worden ingericht.
www.vanwestrhenen.nl en www.de4linden.nl
(7) Voor Anker, Noorderplassen West

‘Voor Anker’ telt 11 ruime vrijstaande woningen in 6 verschillende types op kavels van circa 300 m2. De aan de Bezaan gelegen woningen zijn in aanbouw en leveren op vanaf oktober 2014. De goede verkoopscore van dit project heeft geleid tot het vergelijkbare project ‘Voor Anker II’.
www.vanwestrhenen.nl en www.de4linden.nl.
(D) Corrosia, Centrum

16 Atelierwoningen
www.de-alliantie.nl
(E) Katrol, Noorderplassen West

40 sociale huurappartementen
www.de-alliantie.nl
Almere Buiten

(8) Indische toren, Indische buurt

Het project Indische toren bevat 61 driekamerappartementen voor starters met een VON-prijs van rond de 100.000 euro. Het complex bestaat uit een 4-laags gedeelte en een 12-laags gedeelte.
www.indischetoren.nl
(9) 24 RugaanRugwoningen, Indische buurt

De Rugaanrugwoningen zijn 24 2-laagse eengezinswoningen van vanaf circa 125.000 euro VON met de optie voor een dakopbouw/terras als derde laag. Het project is nog in ontwikkelingsfase. De ontwikkelaar heeft het verkooptraject in voorbereiding en wil dit in het vierde kwartaal van dit jaar opstarten.
www.indischetoren.nl
(F) De Batavier, Indische buurt

37 appartementen (sociale huur)
www.goedestede.nl
(G) De Koopvaardij, Indische buurt

37 appartementen (sociale huur)
www.goedestede.nl
Almere Hout

(10) Nobelhorst

Aan de oostkant van Almere, in het stadsdeel Hout verrijst in de komende jaren een geheel nieuwe wijk. Hier krijgen bewoners - met eigen ideeën over wonen en ondernemen - de vrijheid om een eigen droomhuis, woon- en werkomgeving te bedenken, te realiseren en te beheren. www.woneninnobelhorst.nl
Buurtmakelaar: Madeleen van den Brink: madeleen@woneninnobelhorst.nl
Almere Poort

(11) Strandvilla 04, Europakwartier West

Strandvilla 04 wordt gebouwd in het gebied tussen de Poortdreef en het Columbuskwartier, in het noordelijk deel van Almere Poort, dicht bij het Pampushout, het (toekomstig) strand en voorzieningen. Het gebouw met 18 appartementen komt te liggen op de hoek van de John Rossweg en de Adriaen Blockstraat.
www.leukehuizen.nl
(12)Palazzo Rimini fase 2, Europakwartier West

Het project Palazzo Rimini ligt in het gebied voor de ‘Stadspaleizen’ tussen de nieuwe duinen en de dichte bouwblokken van het Europakwartier. Er komen 12 appartementen verdeeld over 4 bouwlagen. Op de begane grond 2 appartementen met tuin/terras, op de tweede en derde laag ieder 4 appartementen en op de 4e laag 2 penthouses
www.vanderlinden.nl
(13) UpanDown, Europakwartier West

UpanDown kenmerkt zich door een type Amsterdamse grachtenpanden woningen, bouwen met plafondhoogte begane grond van 3,5 m. Woning van 2 verdiepingen. Benedenwoning de begane grond en eerste verdieping, of 'bovenwoning' van 2 volledige verdiepingen.
www.de-nieuwbouwmakelaar.nl
(14) Kopenhagen, Europakwartier West

Bouwgroep Kopenhagen is een vereniging en treedt op als opdrachtgever. De deelnemers aan Bouwgroep Kopenhagen bepalen zelf hoe hun woning eruit komt te zien en maken duidelijke afspraken over budget en tijd. Samen realiseren ze hun eigen bouwproject. Kopenhagen telt 24 appartementen.
www.bouwgroepkopenhagen.nl en www.arcuris.eu
(15) Vienna, Europakwartier West

Appartementengebouw Vienna telt 8 appartementen met een oppervlak van ca. 53m2, wat de appartementen geschikt maakt voor een- of tweepersoons huishoudens.
www.vanwestrhenen.nl en www.de4linden.nl
(16) Poort paleis, Europakwartier West

Het appartementengebouw bevat in totaal 17 appartementen. Op de begane komt de toegang tot het gebouw, drie appartementen en de buitenbergingen die behoren tot de
appartementen. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich elk vijf appartementen.
Op de derde verdieping bevinden zich drie appartementen. Op de vierde verdieping
bevindt zich één appartement.
www.hoekstraenvaneck.nl
(17) Pakhuis, Europakwartier West

Vijf statige Stadswoningen met drie verdiepingen
www.stadswonenalmere.nl, www.de4linden.nl en www.de-nieuwbouwmakelaar.nl
(18) Coningh, Europakwartier West

Deze 3 woningen liggen aan de Scandinaviëkade. De woningen hebben een eigen berging en parkeerplaats en tuin op het zuiden.
www.de4linden.nl en www.de-nieuwbouwmakelaar.nl
(19) KOMPAS, De Boog Columbuskwartier

15 eengezinswoningen
www.vanwestrhenen.nl
(20) Het Behouden Huys, De Boog Columbuskwartier

10 twee-onder-een-kapwoningen.
www.vanwestrhenen.nl
(21) Droom3, Homeruskwartier

Van het door de Alliantie in Homeruskwartier ontwikkelde project Droom3 zijn de meeste woningen opgeleverd. Nog beschikbaar en deels in verkoop zijn 24 twee-onder-een-kapwoningen met drie bouwlagen, 14 landwoningen (vanaf 269.500 euro) en 10 waterwoningen (vanaf 289.500 euro).
www.vanderlinden.nl
(22) Mijn eigen woonidee, Homeruskwartier

In Homeruskwartier is door Heutink een project ontwikkeld in samenspraak met (potentiële) kopers. Het omvat appartementen, rijenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Een groot aantal woningen is gereed; aan de Hebatstraat is nu een rij woningen in aanbouw die volgens planning eind 2014 worden opgeleverd.
www.ikbouwmetheutink.nl
(23) Singelpracht, Saturnussingel

Een statige rij van 5 woningen met daarin een dubbele vijfkamer benedenwoning met achtertuin en vrij zicht op het Pampushout en een dubbel vijfkamer bovenhuis met twee terrassen en een deel van de tuin. Smaakvol ontwerp met aandacht voor details.
www.leukehuizen.nl
(24) Ithaka, Thorstraat

De 16 parkappartementen vormen het sluitstuk van het Ithaka complex met de gemeenschappelijke landschapstuin met biologische zwemvijver. Er zijn alleen nog begane grond appartementen beschikbaar, 15 meter lang met tuintje en terras, berging en eigen parkeerplaats.
www.leukehuizen.nl
(25) DUIN

DUIN is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Je kunt er wonen, werken en recreëren. Er zijn echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. Met een jachthaven en een levendige boulevard met appartementen, winkels, restaurants. Volop ruimte om te wonen, ondernemen en recreëren.
www.DUIN.nl
(26) Zuiderduin, DUIN

In Zuiderduin zijn diverse laagbouw woningtypes te koop en te huur. Elk woningtype is speciaal voor DUIN ontworpen, van de compacte DUIN Loft tot de luxe DUIN Villa. Maar er is ook ruimte om een eigen droomhuis neer te zetten, op de kavel die jezelf uitkiest.
www.DUIN.nl
(27) Kop Zuid, DUIN

Langs de boulevard, bij het strand en de jachthaven, komt het stedelijke deel van DUIN. Hier, in Kop Zuid, komen comfortabele en moderne appartementen met een uniek uitzicht over het IJmeer. In het eerste deelgebied wordt gestart met zowel koop- als huurappartementen in diverse afmetingen en prijsklassen.
www.DUIN.nl
Artikel geplaatst op: 01 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen