Wonen in de duinen

DUIN - De 53-jarige Tom Spierings uit Naarden betrekt volgend jaar met zijn gezin een ruime DUINvilla in Almere Poort. “Ons ruime terras op het zuidwesten loopt straks over in het duinlandschap, heerlijk!”
Het huis van de familie Spierings krijgt een terras van 35 m2 op het zuidwesten dat overloopt in het duinlandschap. (Foto: aangeleverd)

Spiering werd meer en meer verliefd werd op het vooruitzicht van wonen in de duinen. “We kenden het gebied al, doordat onze boot in jachthaven Marina Muiderzand ligt. We hebben het landschap van DUIN zien ontstaan. Al dat hoge zand in de platte polder – we waren onder de indruk. DUIN is een project met lef.”
In eerste instantie was het gezin niet bezig met het idee te verhuizen. “Totdat onze achterburen zich inschreven voor DUIN. Hun enthousiasme was aanstekelijk. We gingen ons in DUIN verdiepen en het plaatje klopte gewoon helemaal. Ons huis is straks 8,5 meter breed. Genoeg ruimte voor een werkkamer beneden. En we krijgen een terras van 35 m2 op het zuidwesten. Het loopt over in het duinlandschap. Geen schuttingen met buren erachter, heel ruimtelijk.”
Het gezin Spierings bestaat uit fervente zeilers. “Dat we nu op 100 meter van onze boot gaan wonen, is echt ideaal. Vanuit de tuin wandel je zo door de duinen naar de haven. En met station Almere Poort op loopafstand kunnen onze studerende kinderen ons gemakkelijk bereiken. Natuurlijk waren er ook twijfels. Maar als je dan een keer gaat kijken en je ziet de ligging en de kwaliteit van de woningen, dan begrijp je dat DUIN geweldig wordt. “
Artikel geplaatst op: 01 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen